14 januari 2009

Fredagskänsla och radhusliv

Jag är ledig på fredagar, så jag får inte jobba med fredagskänsla. Därför tänker jag i fortsättningen gå inför att jobba med fredagskänsla alla torsdagar. mina torsdagar innebär ett överdjävligt schema, så det kan nog vara bra att gå in i det med den inställningen. Eller vad tror ni?

Nån dag snart måste jag verkligen plocka bort julen. Har slitit ner den ur fönstren på nedervåningen i alla fall så att grannarna ska slippa skämmas för mig. Bor man i ett radhusområde så gör man. Jag är ingen radhusmänniska:
- Jag sätter inte upp den lilla flaggan på vare sig framsidan eller baksidan. Jorå, vi har ett par såna som vi fått av svärisarna som ju är tvättäkta radhusbor. De är typ inventatier i samfällighheten.
- Jag sätter inte ut den obligatoriska ljusslingan på framsidan.
- Jag glömde den lilla kransen på dörren, men har å andra sidan en torkas ljung, en utkastad julgran och en utmobbad amaryllis (flugor) som prydnad på min framsida just nu. amaryllisen blommar i alla fall där på trappen.
- Jag glömmer bort marschallerna, som har lyst hos alla andra typ hela julen. men jag kom ihåg på julafton i alla fall, så att Tomten hittade.
- Jag har fått argbrev för att jag parkerar utanför huset ibland.
- Jag tycker att maskrosor är fina!!
- Jag städar när jag har lust, inte när jag borde.
- Jag ryter åt min familj ibland.
- Jag längtar efter något större, mindre inklämt än detta hus.

Nati natti, i morrn är det fredag i min värld.

3 kommentarer:

Kamilla sa...

ååå jag vill också ha fredag idag...men imorgon bär det av till V-mina för redovisning av ett grupparbete... :(
jag skrattar gott åt ditt oradhusliga beteende, det låter som jag... ;)

Sofia sa...

Hahahahahah, jag är inte heller någon radhusmänniska egentligen, men jag stormtrivs här! Runt förra julen så mådde ju jag jättedåligt, men jag satte i alla fall upp julgranen! Det var så himla jobbigt, så jag tog inte bort den förrän i april. *fniss* (plastgran såklart). I år konstaterade jag att det var enklare att inte ta fram några julgrejjer alls, då slapp jag ta bort dem! :D klipper gräset typ 2-3 ggr per sommar. Rätt mysigt med "äng". :D

M@gs sa...

Jag känner igen mig i radhusdjungeln även om vi bor i något som jag själv inte räknar som just radhus eftersom vi har grannar ovanför också. Men mentaliteten är liknande här. Och vi hakar inte på. Man måste ju vara den man är även om man bor i grupp tycker jag.
Ha det bra.
Kram