30 december 2008

Förtydligande och bingolottonovis

Ibland när jag skriver gnällinlägg kan det blir lite fel. Eller nu har det blivit det i alla fall. Det låter kanske som om det inte finns någon annan som bryr sig om mina barn. Och så är det ju inte. Det finns visst såna som bryr sig och vill ta hand om dem, men kanske inte riktigt här.

Pappa och Solveig vill gärna vara barnvakt, men ja, det är liksom lite långt att åka till Ludvika och lämna ungarna för att komma ner på stan en timme eller två. Det är liksom inte dem jag är sur på. Det är nog bäst att jag skriver det så att det inte blir fel.

Nu kom jag iväg på stan idag i alla fall, i hela två timmar var jag borta. Jag hann till Pappersvinden där jag blev kvar rätt länge, och tog en snabbrepa i några fler butiker utan att köpa något alls i dem. Sen åkte jag till ica och handlade. Det är lyx att få göra det också ibland, utan klåfingriga barnhänder som pillar på precis allt. Janne lyckades komma hem till fyra som han lovat. Och när jag varit uppe och klätt på mig hundra lager... ja, det är ju kallt, så möter jag svärmor som då minsann hade tid att komma hit och leka med barnen. När inte jag behövde det längre alltså. Jag hörde henne kommentera kaoset här hemma och säga till ungarna att det minsann skulle vara ordning när hon var där. Då gick jag, som inte hållt ordning på hela dan liksom. Det sista jag hörde innan dörren for igen bakom mig var att Anton röt till henne att hon inte fick städa hemma hos oss. då hade hon redan disktrasan i näven.

Vi får i alla fall barnvakt på fredag morgon av svärfar. Han vaknar ju i tid.

På Pappersvinden handlade jag massor idag. Hade ju fått ett stort presentkort som räckte till en hel massa roliga prylar. Oj oj oj, vad jag ska ha roligt med alla saker nu.

På ica fick jag ett infall. Jag köpte en Bingolott, för det kändes som om jag skulle vinna. Jag har aldrig gjort det förut. När jag sen öppnade den så hittade jag inga bingonummer och så stod det något om att det var en dubbellott. Jag blev livrädd att jag slängt ut en hundring på en grej som dubblar en annan lott som jag inte har köpt. Men så var det tydligen inte. Jag ringde bingoexperten, dvs mamma, som berättade att jag skulle riva upp perforeringen och titta inuti. Och jodå, det fanns bingonumemr där. Hon sa något om att jag skulle spela båda samtidigt. Men spela, näe, så långt går jag inte. Jag kan väl kolla lotten på nätet hoppas jag. Hoppas jag vinner i alla fall. Man kunde vinna rätt mycket såg jag. Eller jag har spelat nån gång faktiskt, på Lokets tid. Även då lyckades jag schabbla bort mig. Sista gången jag försökte var 1994, då var det jag och två kompisar, som först försökte, sen satte vi på musik i stället och drog på musik, sen insåg vi hur urbota tråkigt det var och drog på krogen i stället. Så ja, jag är nog en bingolottonovis. Men jag tror att jag klarar av att läsa en dragningslista.

Förresten, är det nån som har sett min bilnyckel? Jag hittar den inte och har lånat Jannes idag. Jag måste hitta min innan jag lyckas tappa bort hans också.Jag är hopplös just nu och glömmer allt. Ska försöka komma ihåg att hänga tvätten jag satte igång i eftermiddags i alla fall....

Nu ska jag gå och leta på en till tröja,för det är så kallt.

6 kommentarer:

Lilo sa...

Har du hängt tvätten? Tänkte bara påminna dig lite... ;)
Jag glömmer jämt tvätten i maskinen, inget nytt liksom. Eller så tvättar jag massor, torktumlar och har mig och slänger allt som är klart på sambons sida av sängen! Blir som en chock när det är läggdags då jag alltid glömt att jag hade ren tvätt där att vika.
Hoppas du får lite egentid. Om inte annat kan jag trösta dig med att de knappt saknar en om man åker bort en hel dag när de är 15 och 18 år gamla.
GOTT NYTT ÅR!!!

Kamilla sa...

Håller tummarna till vinst!!!
Ibland är det trist med folk som "trycker ned" eller "höjer sig själva" det är trist, men tänk att DU är värdefull och det du gör är bra.
WOW vilka helläckra alster du gjort i inlägget före...tänka att den färgkombon är så himla läcker!!
GOTT NYTT ÅT vännen och stå på dig.. KRAAAM

Milla sa...

Åhhh du gör så mycket fint. Återkommer när jag blir frisk igen... Och jag ser ju fram emot att se lite BIA alster härinne...*blink*blink*.

Kram

bonusmormor sa...

Jag måste protestera för det är ingen som säger att du ska lämna barnen till Ludvika när vi ska vara barnvakt, vi kan åka till Falun om det så bara rör sig om några timmar. Barn mår alltid bättre om de får vara "hemma" när de ska ha barnvakt. Kram Bonusmormor

Lisa sa...

Hittade hit via en blogg och en länk, nånstans. *s*
Jag shoppade också lite grann på Pappersvinden igår. Har fått en Cuttlebug av maken i julklapp (!!) och bytte en av tillbehören. Men se det bidde några papper också. Finns ju SÅ mycket fint att köpa.

Gott nytt år!
PS Mycket fint du gör!!!

Michaela Lejonberg sa...

Vann du nåt på din lott sen??
Vi spelade med pappsen o hans sambo igår. Jag hade ett nr kvar på jordens 7 underverk o 1 nr kvar på 10000. Men ingen vinst:-(

kramar