28 februari 2009

Sportlovet är snart över





I morgon är det allra sista dagen på Sportlovet och mina barn har inte varit utanför dörren en enda gång! Stackars små killar som har varit sjuka. Av de senaste 36 dagarna har25 stycken ägnats åt att minst en person varit sjuk här hemma, men nästan alla dessa dagar har det varit mer än en. Den här veckan var det Anton och Janne som var sjukast. Emil var bara lite sjuk. Själv har jag inte känt mig sjuk, men förkyld och trött. För i början av veckan var det galet lite sömn här eftersom ungarna sov i skift. Idag har halva dan ägnats åt att snyta mig och nysa, och nu på kvällen har jag ont i halsen. Suck! jag har varken tid eller råd med mer sjukdom.

Jag jobbar ju 75% (och pluggar 25%) och hade två vabbveckor den här månaden, så ni kan ju gissa vilken fantastisk lön jag fick ut igår. Till saken hörde också att min käre man hade en sjukskrivenvecka på samma lön (han får en nästa lön med). Behöver jag säga att det inte blev så mycket kvar när räkningarna var betalda? Säkert inte. För några pengar från FK fick jag ju naturligtis inte. Trökmånad blir det med bara det nödvändigaste. Blä!

Jag är i vecka 28 nu och jag känner att jag skulle behöva lite lugn och ro, men det blir ju inte så när alla är sjuka. Orken har inte funnits för allt jag borde ha gjort den här veckan. På mitt lov skulle jag ha jobbat ikapp allt jag missat när jag varit hemma så mycket med sjuka barn. Jag skulle ha hunnit ikapp i min högskolekurs, som är rolig och som jag verkligen vill hinna med, jag skulle ha rensat en hel massa här hemma och försökt få det lite mer anständigt ifall vi trots allt skulle ha hittat ett lämpligt hus. Jag skulle ha gjort en massa roliga saker tillsammans med mina barn. Jag skulle ha pysslat en massa eftersom det är så roligt. En av alla saker jag skulle hinna med har jag gjort. En! Jag har pysslat en massa.

Bilderna ni ser här ovanför är veckans alster till Pappersvinden. Jag fick ett stort paket med en av Basic Greys senaste serier, Porcelaine. Till det hörde en del romantiska dekorationer. Hela fem layouter blev det.

Jag har gjort kort också. Åtta stycken igår kväll och fyra stycken nu ikväll. Jag har följt den jätteroliga utmaningen på kort i fokus som heter ett kort om dagen. Alla dagar i februari skulle man göra ett kort, utom söndagar. Mina kort gjordes mer i klump, men alla 24 har jag gjort. I morgon ska jag fotografera och ladda upp dem.

24 kort och en väldans massa layouter på en månad låter kanske helt galet, men det är min vila när det blir lite för mycket på andra plan. Vid pysselbordet mår jag bra.

Hoppas ni har haft en fin lördagskväll. Själv ska jag väl börja ladda för nio mils skidåkning i morgon förmiddag. Jag kör i ryggläge uppe i sovrummet framför tvn, men misstänker att jag måste bryta sedan efter någon timme för blåbärssoppskontroll och macka nere i köket. Små troll kan inte vänta i nio mil. Godnatt!

22 februari 2009

länge sen...

...som jag skrev, men det är sjukt här hemma igen. Anton och Janne är däckade och jag har varit vaken halva natten till idag med Anton och tidigt med Emil i morse och nu är Anton vaken och snart vaknar Emil igen.

Jag är trött, men hoppas jag slipper bli sjuk igen, för jag pallar snart inte mer sjukt.

Vi missade en husvisning vi skulle gå på idag. Men det gick helt enkelt inte med sjuklingar som låg för ankar. Jag kunde ju inte lämna en sjuk ensam Anton hemma när hans pappa låg uppe och feberyrade. så klart. Men det kommer väl fler hus, nån gång. Annars får vi väl bo här i all evighet.

Längtar efter sömn.

15 februari 2009

Gästpysslare i bloggen


Har ni sett vilka fina kort? Det är mina två små hjärtegryn som är gästpysslare. De har valt både papper och dekos och det enda jag hjälpt dem med är att vika kortbasen och sätta gluedots på baksidan av dekorationerna. Naturligtvisvar det deras pappa som fick korten.

Det översta kortet är gjort av Anton som har valt att ha följande text i sitt kort:
grattis kan man också skriva. kram till pappa från Anton.

Det nedre kortet är tillverkat av Emil och är hans allra första kortet som han gjort. Han berättade vad jag skulle skriva inuti: Kjama pappa fjån Emil.


Det kommer säkert att bli något stort av mina små kortmakare!

14 februari 2009

Några kort






Jag hoppas att ni har en fantastisk alla hjärtans dag allihopa! själv mår jag lite halvdant och sitter och kurar med en filt om mig. Det är förkylningen som inte vill släppa greppet om mig. Egentligen så är jag inte jättedålig, utan mest dödstrött och frusen och matt.

Har fått tulpaner och gelehjärtan idag och har nog ätit så många hjärtan nu att jag är aningen översockrad.

Korten ni ser ovan är några bidrag jag har gjort till kort i fokus. De har en rolig utmaning på sitt forum, man ska göra ett kort om dagen i en månad. Jag har inte gjort alla hittills, men ska nog försöka, för det breddar min repertoar en aning att klura på utmaningar.

Ha en fin lördagskväll!

12 februari 2009

Ny tidning ute nu.

Nu finns nya numret av tidningen Allt Om Scrap ute. Gå dit och titta vad mycket fint mina DT-kollegor har skapat, och se till att lägga in många kommentarer, för så deltar du i kommentarstävlingen där du kan vinna. Jo, jag har med ett gäng grejer med där jag med.... Gå dit och kolla så får ni se.

Jag har blivit liftad!

Jezzza har liftat mitt album om syskonkärlek som jag gjorde för någon vecka sedan är jag skulle skapa om kärlek till Pappersvinden. Gå in till Jezzza och se hur det blev vet ja. Jag tycker i alal fall att hennes album blev superfint. hennes små killar verkar vara minst lika goa som mina. Hur som helst så är det roligt att man kan inspirera någon och att sen få veta det också. lite stolt blir man allt. Tack för att jag fick se!

10 februari 2009

De här har ni inte sett va?


Jag gissar att ni inte har sett de här två layouterna trots att de är ett halvår gamla. Jag gjorde dem efter en skiss som fanns i Scrapbooking mm och så skickade jag faktiskt in. Sen la jag undan dem, eftersom man inte fick visa dem. Och sen glömde jag bort dem. Jag tror att det var till den där skissbokenjajg skickade dem. Undrar just om den har kommit ut än? Det hade ju varit skoj att se andra tolkningar, av såna som verkligen kan det där med att scrappa.

Det jag blev nöjd med vad gäller mina egna layouter är i alla fall att jag lyckades få dem så pass olika fast det är samma skiss. Och helt tokiga blev de väl inte va?

Behövde titta lite extra på de här två nu, tror jag, eftersom föremålet på dem (Anton) just nu gör sitt bästa för att driva mig till vansinne. Emil är sjuk igen och det betyder att jag och killarna har varit inne precis hela dan och Anton är understimulerad. En understimulerad Anton är ingen lek.

Janne har inte kommit hem från jobbet än, för de håller på med nån bråttomgrej. Han var bara hem och åt förut. Det betyder att jag har tillbringat all tid med killarna sen sju i morse. Och de är vakna än...

Skulle behöva ägna mig åt mina studier, eller åt en del jobb som nu blir släpande efter, men jag kan inte komma till ro med det. Pysslat har jag inte heller gjort, för någon sådan ro har jag inte heller hittat idag. Däremot har jag hittat ett annat hus som jag nog vill titta på. Vi får hoppas att Emil hinner bli frisk innan det säljs.

Har en begynnande huvudvärk på gång tror jag och en sträv känsla i halsen, men om jag ignorerar det så kanske jag klarar mig. Orkar inte med så mycket mer sjukdom nu på ett tag.

8 februari 2009

Ibland lönar det sig...

...att städa pyttelite i alla fall. Höll på och plockade med layouter som står i breda mappar på undervåningen av min mappvagn. Och vad hittade jag där om inte 50 carstock och kanske 35 mönstrade papper. Har ju gått här och inte fattat varför jag har så lite papper hela tiden. Men nu vet jag varför...

Idag har varit en sån där skön hemmadag. Vi har struttat runt här i myskläder och gjort lite av varje. Eller jag har diskat, tvättat, tvättat ännu mer, hängt tvätt, tagit reda på ren tvätt, röjt sånt som blivit stökigt under fredag kväll och dagen igår när jag inte var hemma osv. Bakat bröd har jag gjort också. De andra har har inte gjort så många knop alls... Inte Janne och Emil i alla fall. Anton har faktiskt chockat mig rejält. Jag bad honom att gå upp och städa sitt rum eftersom det inte ens gick att ta sig in där pga alla grejer. Och vad händer? Ungen går upp och plockar upp varenda pinal från golvet. Att han sedan har staplat en massa prylar så att man ite kunde gå in i garderoben är ju en annan sak. Ville liksom inte kommentera det, för det här hör inte till vanligheterna. Måste nog kolla tempen på honom...

Det har kommit massor med snö här, eller MASSOR, rättare sagt. Men jag har inte varit ute. Ville bara vara inne idag.

6 februari 2009

3 kort och lite andra fredagstankar



Här kommer tre kort som jag gjorde härom kvällen. Jag har sneglat lite på skissen som var hos kortskissen den här veckan. Det var en sån där bra skiss som man vill göra många kort av. Ni får ursäkta att jag inte har redigerat bilderna, men orken fanns inte för det.

Märker att jag är väldigt svag för peel-offstickers just nu. Särskilt grattistexterna. Måste nog köpa nya snart.

Njuter av min fredag ensam hemma. Har pluggat hela förmiddagen och nyss var Janne hemma och lunchade med mig. Det verkar som om jag kan våga börja dricka lite kaffe igen. Har inte mått så bra av det, så jag har inte druckit sånt sen jul. Men nu blev det en liten kopp efter maten och det var bara så gott.

Ser fram emot en trevlig kväll med Pappersvindengänget. Männen ska få vara med idag också. Så jag och Janne ska alltså hemifrån tilsammans utan barn ikväll. Det händer ju inte så ofta. Det blir ruskigt skoj!

Janne har rådfrågat sin chef, som kan allt om det där med husrenovering (eftersom det är just en byggfirma han äger) lite om det som var på huset vi tittat på. Och ja... Det skulle kosta minst en halv miljon att åtgärda några av felen. Och då snackar jag inte lull lull och sånt som gör det snyggt, utan måstegrejer som man helt enkelt bör göra å en gång. Och då var inte ens problemet med det läskiga möglet nere i bastun/duschrummet medräknat och inte heller alla plåtskåp till element från 69 medräknat. Så nu är vi helt säkra. Det där är inget hus för oss, inte för det priset i alla fall. Synd för Anton då, som tyckte att källaren var så cool! Lille gubben!

5 februari 2009

Inget hus idag

Vi har tittat, men tänker inte buda. Det bästa är väl att vi tycker lika och är helt överrens om saken. Vi drömmer vidare och hittar väl ett så småning om. Fina hus finns det gott om, men de är så dyra. Vi vill kunna göra mer än att bo.

Idag har dagen flugit fram med väldigt mycket att göra, så jag ser fram emot att få vara ensam hemma och plugga i morgon.

4 februari 2009

På lördag...

På lördag ska jag vara på Pappersvinden. Jag har lånat texten från butiksbloggen så får ni se vad som händer där!

Demotider på lördag!

Ni har väl inte missat kärleken i luften?
På lördag (7/2) kör vi en härlig temadag i butiken, och temat är kärlek, fest och bröllop!
Vi kommer som vanligt att dema lite skojiga grejer, och här kommer lite hålltider, så du inte missar det bästa!

kl 11.00- Jessica viker askar med Top Score multiboard
kl 11.30- Monica visar hur man knåpar ihop rosor på två olika sätt
kl 12.00- Yvonne visar härliga stämpeltillbehöret Cut-n-dry
kl 12.30- Angelica visar hur du enkelt gör c5 och c6 kuvert till 6x6 "och 4x4 "kuvert
kl 13.00- Anki visar PRO markerpennorna som vi nu tagit in i vårt sortiment
kl 13.30- Jessica visar hur du kan använda PRO promarkers tillsammans med distresser

Under dagen finns dessutom Emmy här och håller i make'n takes tillsammans med Yvonne!
Så ta chansen att träffa hela Designteamet och ställa frågor, ta en fika och köp dundergod choklad att ge bort till den du gillar bäst!

Det är ingen sport att städa före!











I ascrapbloggar är det ganksa vanligt att folk viskar upp sina fina pysselhörnor, välstädade såna brukar det vara. men det finn en annan verklighet också, nämligen den hemma hos mig. Många är nog de scrappare som hellre scrappar än städar. Vågar nån annan än jag visa upp sitt kaos?
För övrigt så är det här en del av vårt vardagsrum som är ganska stort och i vinkel. Ni förstår att jag behöver en dörr att stänga om mig va? I morgon ska vi kolla på ett hus, älsklingen och jag. Det är tillsräckligt stort för ett scraprum i källaren. Han har lovat mig världens finaste scraprum i så fall. Eller scrap- och datarum skulle det väl bli då. Håll tummarna för oss i morgon att huset är så pass fint att vi vill ha det, men tillräckligt fult så att ingen bjuder över oss om vi vill ha det.




Fotoutmaning


maritha/Dilorf gav mig en fotoutmaning. Den lyder så här:

* Gå in i mappen Mina bilder (Bilder heter den om man har 2007-paketet).
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade

Nu ligger alla våra bilder i en mapp som heter Jannes bilder, och i sjätte mappen fanns det bara fyra bilder, men jag tar väl den fjärde och sista då. Den föreställer en sovande Emil. Han har faktiskt somnat på golvet mitt i en lek. Oktober 2008 är bilden tagen.


Vem ska jag utmanas då? Jo alla som läser det här. Skriv en kommentar om du antar min utmaning.

2 februari 2009

Vad snabbt den gick

Den här dagen alltså. Ville göra så mycket och hann nog det mesta. Men inte riktigt allt. Måste dock sova nu, för om sex timmar är det uppgång. Godnatt!

1 februari 2009

Bra att ha kort

Har ingen aning om vad vikningen heter, om den heter något. Men jag dök i alla fall ner i spillbitslådan och fick ju ihop ett skapligt kort. Ingen titel fick det, för det är så bra att kunna göra om korten ibland för det behov man har just då.

Ett kort till en man kanske?

Av någon anledning tycker ajg att det är svårare att göra kort till män, än till kvinnor och barn. Jag lockas helt enkelt inte så mycket av maskulina papper. Men dessa då? De är väl skapligt maskulina, eller? Visst blev det några blommor också, men karlar måste ju få någon lite blomma ibland i alal fall. Förresten så är det ännu en av mina egengjorda "tagstämplar" som aldrig blev några stämplar. Men jag har orgianlet kvar, så jag kanske gör några till mig själv någon gång, om jag får en slant över.

Ett par kort



På www.kortskissen.se kommer det upp jättefina skisser varje vecka. Den här veckan testade jag att göra två kort utifrån veckans skiss. Som ni ser så har det översta kortet torkat ihop lite, så jag får väl lägga det i press på något sätt. På det nedersta har jag gjort en tag, som är ännu en av mina oförverkliga stämplar.

Tack kortskissen för inspirationen!

Har ni sett de här?





Kommer inte ihåg om jag ahr visat dem, för jag hittade dem i en hög där jag brukar lägga ovisade layouter. De två översta gjordes i höstas nån gång och de två nedersta för någon vecka sedan.

Nu, äntligen verkar magsjukan ha förlorat greppet om oss för gott. Åtta dygn tog det. Fy sjutton! Och i morgon är det måndag. Undrar om de kommer ihåg mig på jobbet? En viss oro har jag, för att allt ska vara kaos när jag kommer tillbaka. Mina lektioner är i nuläget helt oplanerade och exakt vad alla grupper gjort när jag var borta vet jag inte. Spännande!