31 mars 2010

Mars utmaning hos Scraplagret

Hos Scraplagret hittade jag en riktigt rolig utmaning:

M
ars utmaning är lite klurig. Vi vill att du ska skapa din egen personliga touch på ditt bakgrundspapper. Dessutom får du inte använda andra hela papper, däremot ska du ha med utklippta detaljer från mönsterpapper.

Först visar jag då mitt bakgrundspapper. Jag har utgått från ett vanligt cardstock. Jag började med att klippa till kanten i en oregelbunden form. Jag har gjort flera layouter med just denna form till bakgrund. Det är ett mönsterpapper från Creative Imaginations som jag använder som mall. Just det papperet kan jag nog aldrig scrappa, för då blir jag av med min mall. Det är dessutom redan fullt av blyerts från alla avritningar.

När formen var klar ville jag ha färger och yta. Jag började med att stämpla med en dyna på stora delar av papperet. Jag använde att lace cardstock som mask. Sen hällde jag på massor av Rangers embossingpulver, det som blir strävt. I en grön nyans. Sen jobbade jag vidare med lite olika distresser och chalks samt en guldig dyna. Jag har filat lite här och där också, misshandlat mitt papper ganska rejält alltså,utan att förstöra det.
Sen gjorde jag en layout och som ni ser är allt annat på den utklippt. Grinden är rätt stor, från ett Primapapper, men jag antar att den räknas som utklippt.


Layouten föreställer mina två äldsta söner för ett hemma i trädgården för ett par år sedan, mina prinsar.

Det var en rolig utmaning det här.

1 kommentar:

Cath. sa...

SUPERSNYGG! Och vilket underbart bakgrundspapper!
Kramar i massor!