12 januari 2010

Inte alltid bästa sättet

Det här är mitt andra tävlingsbidrag till Stellas för den här gången, det kommer två till senare i veckan. Den här tävlingen var verkligen klurig. Man skulle göra en layout med titeln Inte alltid bästa sättet. Att hitta ett foto som passade till det var inte det lättare. Men det är ju det som är roligt. Älskar tävlingar där man får klura lite innan man sätter igång med scrappandet.

Till slut hittade jag ett foto där Anton och Emil försökte bada i hinkar. Det fick duga tänkte jag och satte igång med skapandet. jag höll på länge och väl med chipboardramen; målade med akryl, stämplade och lackade med krackeleringslack. När den var färdig och torr limmade jag den på mitt foto och började fundera på resten av layouten, men tänkte att allt skulle få ligga tills nästa dag. Tanken var god, men...

... vi har ju en Emil som ibland gör skäl för sitt namn med diverse hyss. Den här gången var hysset att låna en lila penna av mamma och måla lite, fast inte på sig själv utan på Anton. Att det var Emil som gjort det var inte så svårt att förstå eftersom han satte sig under bordet och skämdes direkt vi upptäckte det. Han gör så när han skäms, innan vi ens hinner säga till honom att han gjort något. Lille gubben.

Jag blev så klart jättebesviken när jag lagt ner så mycket jobb. Men så tänkte jag om. Han gjorde ju faktiskt layouten bättre, om man ska ha rubriken i åtanke. Jag kunde fortsätta som jag tänkte, men behövde ju ändra texten lite bara. Han kluddade på rätt bild den här gången, men det får han inte veta, för då kluddar han väl på fler.

Förgrymmade, älskade, underbara busunge!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi...det blev ju faktiskt riktigt bra.Första tanken när man ser det efteratt man lagt ner tid och arbete är ju f-n, men du är ju så pedagogisk att du såg möjligheterna i vad ditt barn hade gjort. Kanske ska du låta dina alster ligga framme ibland...hihi Kram...tyrasmatte.

TesaB sa...

Men åååhhh, vilken söt historia! Och det blev ju en extra piff på layouten som är helt ljuvlig. fantastisk ram - allt jobb var mödan värt!