3 januari 2012

3. Handtag (3 av 366)

Jag kanske bör förklara en del. De flesta som deltar i liknande fotoutmaningar är nog duktiga fotografer. Det är inte jag. Jag har gått en fotokurs i höst och nästan slutat att fota när jag inser hur lite jag kan. Jag använder ju för sjutton autoläge. Jag stannade på lektion fyra av tio (tror jag) och vet inte om jag kommer vidare, men man har tre år på sig och jag ser det som en utmaning att bli klar någon gång.

Men...

Just därför så känns det rätt att komma igång igen, att sätta fingret på avtryckare lite som jag vill och för att det känns kul utan några direkta krav. Kanske med en vinkel som jag tycker känns ny och rolig.

Funderade ett tag på om jag skulle fotoshoppa, men nä, det blir som det blir. Det ska vara kul, annars kan det faktiskt kvitta.

Jag hoppas att den här utmaningen får mig att fotografera kreativt. Om jag sen får till några bra bilder på köpet så blir jag glad.

God natt!

12 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Men fortsätt du fota i autoläge om det passar dig! Det är ju glädjen som ska vara i fokus!

Marina sa...

Jag tycker iaf att det var en väldigt fin och kreativ bild =)

Kvasthilda sa...

Nå, vaddå? Jag gillar din bild. Klockrent. Snyggt! Perfekt för temat.

Anki sa...

Tack snälla för kommentarerna! Beöver väl kanske poängtera att mitt inlägg mest handlade om att jag inte är proffs utan bara en som vill fota av hjärtats lust.

AnCa sa...

Skulle kunnat skriva de där orden själv, precis så där e det för mig oxå! Dessutom har jag oxå gått fotokurs i höst, som om det inte var nog med likheter så heter jag oxå AnCi!
Nu peppar vi varann va? Förresten e din bild jättefin!

Tova Hellström sa...

Tycker också om din bild! Roligt perspektiv.

Pysselfarmor sa...

Hmmm jag har inte gått någon fotokurs alls när det gäller digitalt fotograferande. När det gäller den analoga tekniken då har jag kurs, men herregud det är snart 100 år sedan.

Detta med Photoshoppande gillar jag så där...jo jag har, jag kan, men jag tycker det är litet "fusk"....näää jag är ingen bakåtsträvare jag jobbar med IT
;-))

jag tycker om "äkta" saker - inte arrangerade och justerade i efterhand i Photoshop...nu stack jag ut hakan ;-))

det jag försöker säga är fotografera på du - bry dig inte om andra gör det du vill och det du tycker är kul!

Charlotta sa...

Ja det ska vara kul. Hoppas du hittar glädjen i fotograferandet. Gillar dina handtag, roligt perspektiv på en vardaglig sak.

Mian sa...

Alla är vi nya i början!
Jag är oxå relativt ny med kameran i min hand.
Men mitt bästa tips är att våga prova de manuella lägena. Man behöver inte ta något perfekt foto...utan lek och lär! :)

lenabratt sa...

Övning ger färdighet ! Det är bara att knäppa på.Jag tycker du har jättefina bilder sen spelar det ingen roll om du fotar auoto. Jag gick en fotokurs och det första vi fick lära oss var VVA `= Våga Vägra Auto.

Maria sa...

Jättefint perspektiv.
Jag fotar också av hjärtans lust :)

Sara sa...

Oj, jag som tycker att fotot är jätte bra. Härlig vinkel och färger i den.