31 augusti 2009

Han blev lurad

Förra veckan var Anton lite ledsen för att de andra pojkarna i skolan hade Pokemonkort och inte han. De stod i en ring på rasten och bytte. Han fick stå med, men hade ju inget att byta med. I helgen fick han några kort och idag skulle han ha med sig dem. Vi sa att han fick ta med sig max fem och Janne och han pratade länge igår om hur det funkar. När jag hämtat Anton idag berättade han glatt på vägen hem att han hade ett kort kvar. Jag undrade så klart varför han bara hade ett, men han hade ju bytt de andra sa han. Vad han inte hade förstått var så klart att man får något tillbaka när man byter. Vi pratade rätt länge om det och det gick väl upp för honom att det blivit fel, så småningom. Hans lösning var att ta med sig nya kort i morgon och se om han kanske har tur att få tillbaka något när han byter då. Det var inte min lösning. Han ska prata med de andra pojkarna i morgon och jag med fröken. Lilla gubben min. Det är nog inte lätt at tkomma till stora skolan från lilla gruppen hos dagmamman. Där hände aldrig sånt.

Bilden föreställer en layout jag gjorde i helgen. Det var cybercrop hos scraplyckan och det här var ett av mina tolv alster. Ja, tolv blev det. Tre layouter och nio kort. Juat den här layouten handlar om behovet att fotografera, skriva och scrappa som jag har. Jag vill dokumentera och bevara.... kanske för att stoppa tiden för en stund. Jag hade älskat om mamma eller mormor eller farmor hade gjort det. Jag har ett vanligt babyalbum som mamma gjorde åt mig, men tänk om jag fått ännu mer. Deras tankar liksom. Undrar jsut om mina ban och barnbarn kommer att gilla alla mina alster i framtiden. Det et man aldrig.

Förmiddagen har gått åt till att betala räkningar och en del småfix här hemma. Har hållt på och försökt logga in på alla kurshemsidorna för kurserna jag antagits till, men kommer inte in på alla än. Ska ju plugga på deltid, så att Emil får vara hos dagmamman. Han behöver det, för sitt tal. Det han får av lek med andra barn kan han aldrig få av en vuxen. Det är dock inte klart än vilka kurser jag ska gå. Lever fortfarande på hoppet att tredje reserv betyder att jag kommer in på en.

30 augusti 2009

Bloggparty

Nu är det dags för bloggparty igen. En hel hög med trevliga tävlingar i scrapbloggar. En av tävlingarna finns här hos mig och de andra i bloggarna som finns i listan här. Alla tävlingar håller på 31/8 -- 4/10.

I min tävling gäller det att scrappa stort. Tolka det precis som ni vill.

Om du har en egen blogg kan du blogga ditt bidrag där, med en länk till min blogg. Sen så skriver du en kommentar till detta inlägg, med en fungerande länk till ditt bidrag. Har du ingen blogg kan du ladda upp ditt bidrag på valfritt galleri på nätet eller kanske på photobucket. Huvudsaken är att du kan lämna en länk som gör att jag kan se bidraget utan att logga in någonstans. Och funkar inte det, kan du alltid maila till anki2m(at)hotmail.com. Skriv att det är ett bidrag till bloggpartyt i ämnesraden.

Bland alla inkomna bidrag kommer jag att lotta ut ett hemligt scraprelaterat pris.


http://scrapsofmalwa.blogspot.com/
http://www.minpyssligasida.blogspot.com/
http://alienbling.blogspot.com/
http://ogonblicken.blogspot.com/
http://cillasinsida.blogg.se/?c=1207258050
http://mahlin78.blogspot.com/
http://www.lillblommanskapar.blogspot.com/
http://essmos.blogspot.com/
http://scrapgatan16.blogspot.com/
http://avigaellen.blogg.se/
http://liloscrap.blogspot.com/
http://tesasscrap.blogspot.com/
http://elsamajarun.blogg.se/
http://isabellspyssel.blogspot.com/
http://www.cathspyssel.blogspot.com/
http://kathis.blogg.se/
http://bitte71.blogspot.com/
http://www.alexandras-scrap.blogspot.com/
http://www.wilderth.blogspot.com/
http://hmyran.blogspot.com/
http://stokk-eyovine.blogspot.com/
http://ninnisscraping.blogspot.com/
http://detaljerna.blogspot.com/
http://www.skapatavanki.blogspot.com/
http://sofia85sblogg.blogspot.com/
http://karrosskrapbookinghorna.blogspot.com/
http://www.mittkreativakaos.blogspot.com/
http://kristinasrum.blogspot.com/
http://lejonberg.blogspot.com/
http://leamon.blogg.se/
http://ciascrap.blogspot.com/
http://miasun.blogg.se/
http://zascraps.blogspot.com/

Tack Lilo!

Det funkade. Har hittat den nu....

28 augusti 2009

Jodå, jag pysslar en del fast jag inte visar

Det här kortet till exempel, gjordes och skickades till beställaren förra helgen, när hon skulle på bröllop. Jag vet iaf att beställaren blev nöjd. Hoppas att brudparet också blev det. Visar insidan med då, eftersom den var klädd.
Jag inser att jag börjar bli dålig på att visa mina alster, men jag glömmer bort det. Jag har jättemånga saker som jag gjort för allt om scrap-tidningen som aldrig kommit hit, till exempel, och säkert en del till svensk scrapbooking med. Men det jag gjort till Pappersvinden har jag nog visat här med. Pappersvinden ja... suck. Det är bara för sorgligt att den inte ska finnas kvar. Jag kommer att sakna den massor. Designteamet där är ett helt underbart gäng. Vi har haft så roligt när vi har suttit tillsammans och skapat. Men jag tror och hopaps att vi kommer att ses och göra det ändå sedan.

Den här helgen ägnar jag mig åt en cybercrop, hos Scraplyckan. Det är jätteroligt att skapa och tävla, även om det går lite seeegt för mig att få ihop några alster. Jag var så velig den här gången, med de två layouter jag håller på med just nu.

Annars då? Jo, livet rullar på här hemma. det handlar väldigt mycket om att hämta och lämna barn och att få vardagen att flyta. Börjar inse att det inte är helt lätt att komma i tid alla gånger till skolan med Anton på mornarna, när alla ska kläs och två stycken småkillar ska manas att gå lite fortare osv. Men vi lär oss, så småningom, tror jag. Jag trivs med vardag igen, och jag trivs väldans bra med att inte jobba. Lite för bra nästan... men man får väl njuta så länge det varar. Ett år går väldigt fort.

En superbra sak har hänt. Janne har äntligen fått lite pengar, inte jättemycket, men iaf för de tio pappadagarna i samband med Joels födelse. Jag blev jättelycklig, för det innebär att vi överlever en månad till och sen nästa månad får han ju lön, eftersom han har jobbat hela augusti. Det är så skönt! Jag slipper oroa mig för pengar. För oroat mig har jag... så att jag nästan gick dubelvikt med magvärk här i början av veckan. men nu är det över.... hopaps bara att han får fortsätta att jobba. Vi har ingen aning om hur länge han får det, men så länge som möjligt hoppas jag. Alfakassan ger jag fortfarande inget för, de borde skämmas. Han blev trots allt arbetslös för över fyra månader sen nu... och de har inte behagat betala ut ett öre än, men räkningar skickar de som vanligt.

Idag har jag och småkillarna varit ensamma hemma eftersom de var lediga, och i morgon blir vi det med, för Janne ska hem till pappa och jobba. Han jobbar mycket nu, min kära man, men det känns bra. och han verkar tycka det han med. Han är gladare liksom. Det är bra det. vi har det bra!

20 augusti 2009

Vi hittade Susse!


Paniken och gråten är över så nu går vi vidare till dagmamman!

19 augusti 2009

Vi åt pasta härom dagen...

... och kartongen såg bra ut. Så jag vek en liten låda av den och klädde med lite restpapper. Med ett sammetsband, en näve krimkrams ur dekolådan samt ett par kilo stickles och chalk blev det ju något helt annat än en pastakartong.

Tycker nog att den blev ganska fin, men vet inte riktigt vad jag ska ha den till.

18 augusti 2009

Jodå

Jo, det blev en bra dag. De hade lekt inne mest och fått god mat på restaurang och så hittade han en kompis som också tycker det är roligt att säga kiss och bajs. Så han var nöjd....

Den gamla mamman hade väl hoppats på att kiss- och bajssnacket skulle dö ut när han började i skolan, men icke då. Det blir liksom liiite tröttsamt att höra det.Restaurangen var så klart skolmatsalen, och där hade han nog fått köttbullar eller fisk trodde han. Gott hade det varit i alla fall och han sa att han ätit upp allt och en morot.

Emil har varit hos dagmamman han och han var minst lika glad. satt och lekte med tåg med en tjej när vi kom och hämtade och längtar efter att gå tillbaka i morgon igen. Så bra, då är det som det ska då... han sa att han hade ätit smör till lunch... och ja kanske lite macka och tatisar (potatisar) och isk (fisk) då.

Gullpluttarna mina...

Jag har en skolkille!!

Jaha, då var det gjort. Anton Erik Martin Mårtensson har härmed lämnats över till Slättaskolans ömma vård för sju (svåra?) år. Nä, sju bra år ska det bli!! Snacka om att vara pirrig i hela kroppen. I går gick det snabbt att prata med honom och i morse studsade han upp vid 6.20 och undrade om vi inte skulle gå snart. Och då pratar vi om min morgontrötte sexåring som snarkat fram till niotiden på mornarna den här sommaren.

Jag hade kameran med mig, men fick inte upp den på skolgården, men i alla fall på vägen dit. Här på bilden har han precis varit och lämnat Emil hos dagmamman och blivit lyckönskad av alla där.

Oj vad stort det här var, för barnen och för alla föräldrar som stod där och hade svårt att släppa taget om sina små. För ja, ävern om de plötsligt har blivit stora så såg de så små ut när jag kikade in genom ett fönster och såg hur han pratade med sin fröken om något som han stoppade ner i sin byxficka. Kanske var det läxan... sommarminnet, som var en cirkusbiljett.

16 augusti 2009

A Spoon Full of Sugar

This one is for Challenge 64 at A spoon Full of Sugar. I really loved the sketch and had a lot of fun while I made this card.

15 augusti 2009

Fy fan!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/nyatuffasverige/article5646599.ab

Janne blev arbetslös den 18 april, och har ännu inte fått ett öre från alfakassan. Varenda gång han kontaktat alfakassan har deras handläggningstid ökat, och nu är den uppe i 20 veckor. Dessutom så schabblade arbetsförmedlingen så att hans papper inte kom till alfakassan förrän efter 8 veckor, så 28 veckor är väl kanske vad vi ska förvänta oss nu då. Han blev alltså arbetslös vecka 16 och det plus 28 veckor det är 44... , sista veckan i oktober. Och hinner de inte den veckan lär man väl vänta till nästa utbetalningsdag, dvs i slutet av november. Kul!

Nåja, nästa månad lär han ju få pengar eftersom han har jobbat nu i augusti och det verkar fortsätta så. Men hela september då? Jag kommer inte att få så mycket eftersom jag har lön till den 12 och sen föräldraledigt resten av månaden. Fast fk har ju brytdag den 20, så det blir alltså inte så många dagar därifrån. Så den här månaden får vi alltså en 2/3 inkomst i stället för två inkomster. Jag får ont i magen när jag tänker på det. Vi har sparat som idioter här precis hela sommaren och har relativt gott om pengar just nu... eller så det räcker till mat och lite till iaf, men räkningarna har inte kommit in än. Jag vet att vi ska betala huslån och studielån den här månaden plus allt det vanlig och räkningen för frysen lär väl komma med. Det blir mycket räkningar hur man än gör och så dyker det väl säkert upp nån bilskatt eller försäkring kanske. Känns som om det är något sånt snart att betala också. Huga.... Bara det täcker alla räkningar är jag nöjd. Tur man är matlagningskunnig så att man kan laga billig mat....Men, men det löser sig nog. Det brukar alltid göra det.Lite förbannad blir man allt på alfakassan som inte klarar av sitt uppdrag.

Nån som vill beställa några kort kanske?? Ha ha...

9 augusti 2009

Middag hos löjliga familjen


Se vilket snyggt sällskap jag har vid matbordet.

Sitter i soffan och ammar


Och ser på när Emil spelar sitt svärdspel. I lurarna har jag p1 och sommar. Yrseln lite bättre nu. Lunchhungrig! Vad skönt det vore om maten kunde laga sig själv.

Kroppen är trött

Min kropp mår så där just nu känner jag. Jag har liksom oro i kroppen och är yr till och från. Har varit det i ett tag nu, men hoppas det ska gå över snart. Måste bara hitta ett sätt att sova mer. men alla barn är så osynkade i sömnen just nu. skönt att det snart är vardag på riktigt snart.

Måste tvätta köksfönstret idag, för nån har kastat plommon. Det är kladdigt fast de hårda gröna karten ligger nedanför. Jag inser dock att vi hade tur ändå, för rutorna höll.

7 augusti 2009

Ännu bättre


Jag kan ju vila

Lugn å ro en stund


Vi är ensamma hemma nån timme. Yeah!

Idag

http://www.aftonbladet.se/wendela/article5614931.ab

Coolt, tycker jag!!

ljudböcker

Lånade en ljudbok på bibblan för ett tag sen och gillade den inte. Tyckte det var synd att jag tog fel, tills alldeles nyss, då jag kom på att jag faktiskt kunde låna en e-bok i stället. Det funkar ju!!! Sicken smart idé. Gillar bibblan supermycket, och gillar det ännu mer nu!!

Lånade en, men får väl lyssna ikväll när kidsen sover.