28 april 2009

Tisdag nu

och ingen bild idag heller. Just nu orkar jag inte scrappa så mycket, för jag får försöka koncentrera mig på att orka med de sista jobbdagarna. Bara tre kvar nu, två på jobbet den här veckan och en studiedag på måndag.

Om nån undrar så ska jag inte till Gävle på mässan i helgen. Min farmor fyller 88 år på torsdag så vi ska på släktkalas på lördag. Hon har bjudit ut oss hela bunten på restaurang Piren i Ludvika. Har hört att det ska vara god mat där, så det blir skoj.Jag hoppas jag mår bra då! Om alla kommer så blir vi rätt många, skulle jag tro. Har tappat räkningen på hur många vi är, men kanske mellan 30 och 40 personer.

Ont i magen idag igen. Hade svårt att vara upprätt på slutet på jobbet idag. Men det är inget farligt, utan bara ligamenten, säger barnmorskan. Nu är det bättre. Känns helt okej igen.

Lilla Pyret ligger med huvudet nedåt nu, ganska långt ner i bäckenet, så det är väl tungt nedåt kan jag tro. Längtar tills det är över nu!

Nu är det väl time för matlagning här hemma, fast jag inte har lust. Hoppas hela tiden att ett under ska ske och lagad mat ska stå på bordet nån dag utan att jag behöver bry mig. mend et händer aldrig. Hur gör man för att få en ovillig karl att laga mat? Och då menar jag inte värma Gobys till ungarna till lunch, utan LAGA mat. Om någon vet hur man gör så får ni tipsa mig.

Funderar allvarligt på om man inte kan ta en fikamidag i stället, eller en glassmiddag. Det vore godare och lättare att fixa, men näe. Det ska man nog inte ge sina barn. Funderar på att ta något med masor av grönsaker i stället, så att karln i huset tröttnar på min matlagning och börjar engagera sig själv. han är nämligen stark anti vad gäller grönsaker. He he...

26 april 2009

Söndag och...

...jag kom aldrig iväg till mässan i Avesta den här helgen. Kände att det skulle bli för mycket. Mår inte alls bra i kroppen eftersom sömnen inte vill riktigt som jag på nätterna. Gissar att det blir tufft att jobba hela veckan plus måndag den 4, men jag ska försöka. Vill liksom vara klar när jag går hem.

Får väl göra idag ungefär som igår, dvs inte så mycket. Det är nog det som behövs just nu.

Gäsp!

21 april 2009

Nu är det...

...sju arbetsdagar kvar. Jäklar vad jag längtar efter att vara ledig!

20 april 2009

Åttta dagar kvar bara

Tjoho, nu är det bara åtta arbetsdagar kvar för min del och tur är väl det, för jag får så mycket kommentarer om tjockmagen hela tiden. Ja, jag vet att den är stor, men det blir ju så när man har en bebis där inne. Konstigt va?

Lite trött idag, inte så farligt i huvudet, men i kroppen.

18 april 2009

Jag har fått en släng av feber!




Ja, scrapfeber alltså. Jag deltar i tävlingen Scrapfeber på Magdas. Man köpte ett kit och fick tolv tävlingar. Det här är de fyra bidrag som jag hittills har fått ihop. Lite lätt olika är de ju, men tävlingarna var väldigt olika också. Den översta är jag mest nöjd med. Den ska föreställa Vintagestil. Jag vet inte om jag lyckats, men jag tror den är rätt ok. Det är jag och mamma på fotot.

Idag har jag varit på scrapträff på Pappersvinden, det var skojigt och gjorde gott i själen. Sånt behöver man ibland. Nu ska jag försöka njuta av den sista gnuttan Påsklov innan det är dags att börja jobba igen. Hela nio långa arbetsdagar har jag kvar. Nio känns många! Längtar till 4 maj när jag ska gå hem för gott!

13 april 2009

Annandag påsk

och jag har inte gjort mycket alls på jättemånga dagar. Skönt! Behövde liksom bara vara ett tag. Ägg och godis har jag ätit, men annars är det skralt med påsktraditioner här hemma och lika skönt känns det. Jag gillar att det är långhelg utan en massa måsten. Har skapat en del som jag inte kan visa än.

Hoppas att ni andra också har haft det lugn alternativt glatt, allt efter behag!

Det regnar idag, men det gör inget. Hoppas att det får den sista snön att smälta bort.

8 april 2009

Kan inte läsa mailen idag...

... och gillar det inte.

I morgon vid den här tiden är det lite roligare än nu, för så är det påsklov...... Oj oj oj vad bra, tra la la la.

50 dagar kvar.

Japp, så står det i räknaren här bredvid. Men jag siktar på ungefär 40 eller något sånt. Hoppas kan man ju alltid!

4 april 2009

Tomt pysselbord


Heeelt tomt på pysselbordet, för en gångs skull. Inte ens en dator. Vi har ju fikat där i två dar. Undra hur det ser ut om en eller ett par dagar? He he he... Fullt av grejer igen antar jag.

Det är ingen vanlig dag...



...för det är Antons födelsedag. Hurra, hurra, hurra, hurra! Vi har firat vår älskling i dagarna två nu, med Spidermantårta och paket igår var ju kompisarna här och idag var både min och Jannes familj här, så när på ett par syrror då, som bor långt bort båda två.

Jag vaknade av konstiga knackningar i väggen idag, och konstigt nog var Antons dörr stängd fast den aldrig brukar vara det. Någon hade rätt svårt att sova och vänta. Som ni ser så blev han firad redan på sängkanten. Spidermantårta stod på menyn både igår och idag, här på bilden är det igår, för idag var det en lillebror som såg tårtan och sa "Äckligt!" och satte fingrarna i den, så den bliv lite missformad i nätet. Lillebrodern ligger och sover sen en dryg timme tillbaka, men Anton firar för fullt fortfarande och tänker göra det i en stund till med en film. Vi får väl se om han håller sig vaken.... Vi har ju hunnit med en hel del på två dagar. jag ahr till och med lärt mig att bygga om en Transforemr från bil till gubbe. Det ni. Anton är helönöjd med sin dag och gårdagen. Han har fått massor av fina saker, både leksaker och kläder och pengar.

Sen ska jag få se på Bondfilm om jag orkar. Vi hyrde till oss själva med idag.

Idag har jag förresten fått fina kläder av Marika. Hon hade fyndat flera plagg jättebilligt till mig, fast de kostat väldigt mycket från början. Prislapparna satt nämligen kvar. Mammalinne, tunika, ämningsklänning och jeans. Tyvärr var jeansen för små (stod ingen storlek på). Vad säger man när ens vänner gör sånt för en bara så där en lördagsförrmiddag. Tack snälla antar jag. Tack snälla Marika! I morgon väntar en lång lat och kalasfri söndag. Det är rätt skönt det med, men tanke på att vi kalasat i dagarna två den här helgen och faktiskt gjorde det förra helgen med.

Förresten så blommar krokusen i min trädgård fast vi har massor av snö kvar. Den tittar fram där snön har försvunnit närmast husväggen. Det är alltså vår på gång även här.

3 april 2009

Ett kalas fixat, ett kvar

Idag hade vi kalas för ett gäng glada barn, en Marika och en dagmamma och det gick väl... bra, men slut är jag. Har städat halva dan och fixat och donat. Städat på Ankivis alltså. Det är fullt av grejer i tvättstugan och i skrubben under trappen, men relativt fint utanför. Scrapbordet är tomt sånär som på en Spidermanduk i plast och en dator. Janne städade också..... på Jannevis. Han skulle gå upp och snabbröja övervåningen och städa det värsta, men vad gjorde han? Jo han sorterade tonvis med seriestidningar och möblerade om i Antons rum. Men bäddade i vårt rum eller tog bort smutstvätten på golvet gjorde han inte. Hm. Vi tänker lite olika ibland.
Spidermantårta har jag testat att göra också. Kalasbarnet var mycket nöjt. Han sa att tårtan blev precis somhan tänkt sig. Så jag måste göra en likadan i morgon.

Får väl nästan låta bli att pyssla i kväll trots att jag är supersugen på att göra det. Men ett kort ska jag göra, till min sötis som är fem år i några timmar till.

2 april 2009

Bakat ännu mer

för nu ska det kalasas rejält i två dagar.

Trött och ont.

1 april 2009

Kakbak

Kvällen har ägnats åt kakor. Mumsiga blev de, men inte så snygga. Mina fingrar är så svullna att allt pill är svårt nu. Det gör bara ont.

Det är kalasdags här hemma på fredag och lördag. Anton blir hela sex år gammal. Så nu har jag lite att göra på kvällarna efter jobbet. Min hemmaman vill inte baka!