30 mars 2008

Söndag eftermiddag

Och jag visar ett gult kort, som jag gjorde till scrappizccn. Sitter och jobbar, men behöver en paus. Inser att jag har tagit väldig mycket lov den här veckan. Hade massor av jobb med mig hem, men har bara öppnat jobbväskan en gång, och den gången ändrade jag mig och stängde den igen. Så nu har det blivit några timmar idag. Bland annat så håller jag på med kommentarer inför utvecklingssamtalen som börjar den här veckan. Det är ett tidskrävande och omfattande jobb, men oerhört viktigt. Därför krävs pauser för att hålla koncentrationen uppe. Rätta, måste jag göra en massa också. Borde ha jobbat massor i förra veckan, men har som sagt inte gjort det. Men jag är ju lärare och måste leva upp till ryktet. Ni vet de där lärarna som bara har lov hela tiden och aldrig gör något vettigt.

Helgen har varit intensiv, men rolig. Systeryster har varit här och det var roligt. För det var ett tag sen vi sågs. Det firade vi med att somna framför en film i soffan i fredags kväll och med att röja skräp på tomten igår. Hyrde om filmen igår och somnade igen. Nu ska den vara inne om mindre än en timme och jag hinner nog inte se den för jag är ensam hemma med Emil. När man är två och ett halvt får man inte se en sån film, Irene Huss.

Annars har det varit en rätt lugn helg. Eller lite skoj har ju hänt också. Speciellt en sak är jätteskoj. Jag är numera medlem i Pappersvindens Creative Team. Det är riktigt roligt! Tror jag i alla fall. Har ju inte kommit igång än. Jag var där i fredags och fick mitt första paket att skapa med. Underbara papper från Prima Marketing. Går och tänker lite på vad jag ska göra med dem. För den som inte vet vad Pappersvinden är, så är det en mycket trevlig butik som har just papper och allt annat som scrappare och kortmakare behöver och vill ha. Gå in på www.pappersvinden.se så får du se mer.

Nu ska jag och Emil hitta på något skoj!

27 mars 2008

Har varit hos doktorn idag


Idag har jag varit på läkarbesök. Är 50% sjukskriven maj ut och sen 25% fram till sommarlovet. Sömntabletter fick jag också, fast jag glömde berätta vad min kompis säger... Sofia.
Jag tror att det kommer att lösa mycket om jag bara fick sova. Den här veckan har jag sovit;

* natten till måndag: 3,5 timmar

* natten till tisdag: 6,5 timmar

* natten till onsdag 6 timmar

* natten till torsag 4,5 timmar


Tor jag, men jag blandar ihop det för jag är så trött. Huvudet värker och jag är yr. Jag trodde det berodde på högt blodtryck, fast näe. Mitt blodtryck var inte så högt, tyckte han. För mig som alltid har lågt blodtryck känns 140/80 som jättehögt, men jag förstod att det inte var det. Vad bra, då vågar jag äta salt så. Fniss!


Kaffet däremot, måste jag göra något åt. Så idag har jag druckit bara tre koppar i stället för vanliga fyra. Det är ju en minskning på 25%. Det får räcka så så länge. Kaffe är ju min drog och last. Skulle lätt kunna dricka fem koppar till om dan. Ja, jag vet, men jag har det faktiskt i generna. Min far är nämligen jordens kaffetuna. Han slår alla när det gäller kaffe! han har alltid en kopp i näven, nästan. Varför jag ska minska på kaffet? Jo, det stod i en ny bok jag har att det kan bidra till ångest. Min läkare tycktre det var klokt att dra ner och testa.


I morgon kommer en lätt uppstressad person hit, en som alltid har hundra saker på gång och aldrig kan sitta still. När hon gör det så somnar hon. Undrar om hon har en uppiggande inverkan på mig? Vem det är? Jo, Linda så klart, lillasyster. Hon som gick till doktorn och frågade om hon hade vuxendamp.


Kortet ovan är ett av mina bidrag till scrappiz cc. Minst 25% skulle vara stämplat, och det är det med trollsländestämpeln. Tack Maria för att jag fick låna din fina stämpel! de två mönstrade papperen och hjärtana på tråd och även en av bradsen (tror jag) fick jag som en RAK av Milo. Tack Milo! Det snygga p:et och det pricka ascoola bandet kommer från påskkalenderswappen på Allt om scrap. tack tjejer! Blomman har jag för mig att jag har fått av Bitte. Tack Bitte! Promarkersen, glaspärlorna, limmet en brad och cardstocken var faktiskt mina egna, hå hå jaj ja. Tänk vilket hopplock! Och tänk vilket trist kort det skulle ha blivit utan vänner....!!
Förresten så har jag utnämnt mig själv till drottningen av swappar, det där med ordförande och sekreterare var redan upptaget. Fast, sånt är ju utbytbart. När det kommer en ny mandatperiod så vet man ju aldrig vad som händer. Än så länge har vi ju en monarki i Sverige, så jag tänkte att drottning var snäppet högre.
Nä nu svamlar jag bara. Lär inte behöva någon av de dära tabletterna idag, och tur är nog det, för jag har läst biverkningslistan.... creepy!
Sov gott Anki, för jag verkar behöva det!

25 mars 2008

men glöm för all del inte fodralen.

Inne på katscrap fanns det en tävling med en skitsnygg skiss, som jag ägnat mig åt i kväll. Fast ni hinner nog inte med den om ni börjar nu, för den tävlingen går ut 23.59, alltså om 11 minuter i skrivande stund. Men som vanligt är jag ute i sista stund. Jag funkar så. Sann tidsoptimist som jag är. med skissen i tanken började jag göra plats på pysselbordet och hittade innefodralet till en av skivorna jag använde i helgen. Och det var ju snyggt så... ja, då använde jag det med. Och fotot låg framme det med och passde i hålet. Det passar dessutom bra ihop med en annan layout jag gjorde i helgen. Sen hade jag såna där filtband som jag aldrig kommer överrens med, så ja, då var jag ju nästan klar. Lite bling bara, en aning prickband och en rubrik Grym såklart. För det tycker han ju själv att han är när han ser ut så där. Vi andra tycker bara att han är rätt söt och jag tänker att det är en bra bild att ta fram när han är vuxen och hans flickvän vill se hur han såg ut som liten...hi hi...... vilken beräknande mor jag är.

idag har jag varit yr till och från igen. Borde nog gå och försöka sova nu. Natti natti. Om sex timmar studsar Emil in i sovrummet.

Nej inte skålar, layouter


Någon undrade om jag använde skivorna till skålar, men nej det gjorde jag inte. Det blev layouter i stället. Har ju ingen skivspelare längre, men rätt många skivor. Här var det två maxisinglar som rykte. Fast det går ju inte med vilka skivor som helst. Jag kommer nog ALDRIG att scrappa med Apetite for destruction, eller jo, kanske om det är något väääldigt coolt som ska scrappas, nåt som kräver en riktig klassiker. För jag har ju den på cd. Om det är bra skivor så kan man nog låta ettiketten synas också, men de där skämmiga i samlingen duger ju i alla fall på detta vis. Hi hi! Har ni några skämmiga skivor. Jag har många. Det här var två. Men Janne är värst, för han har Paula Abdul på cd. Ha ha!

Har sovit säkert sex timmar i alla fall inatt. Det tar sig. Men jag har bara struttat runt hemma ändå idag. Janne är sjuk. Han har ont i halsen. Det vill inte jag ha.

Ps. Det vita i bakgrunden är inte cardstock, utan mitt köksbord! men man kan ju montera upp dem om man vill.

24 mars 2008

Att säga nej fast man inte vill





Sitter här hemma vid datorn, fast jag egentligen skulle ha varit hemma hos Mia och Poa nu. Jättetråkigt, men nödvändigt. Jag har haft en sån där natt igen, med tre-fyra timmars sömn. Janne försökte att ta ner barnen i morse så jag skulle få sova, men det hjälpte inte. På förmiddagen vandrade jag omkring som i en dimma och hade ont lite varstans, eller i huvudet och käkarna, rättare sagt. Verkar som om jag har legat och bitit.

Kände i morse att det enda rätta var att ringa och ställa in. Det kändes inte bra alls, eftersom jag sett fram emot att åka dit. Men det var nog nödvändigt, för kroppen sa nej. Att säga nej till jobb eller tråkiga saker är en sak, men när det är roliga saker som man vill göra, då är det mindre skoj. Hoppas att alla andra hade roligt i alla fall.

Igår var vi hemma hos min pappa. Det var roligt. Solveig hade dukat upp med allehanda godsaker och alla fick påskpresenter. Pappa har byggt världens schabrak på gården, ett garage/kontor/extralägenhet och snart även ett jätterum till mina brorsor att vara i med kompisarna. Wow, vad fint det blir, och stort. Man får in två av mitt hus där inne. Och nej pappa, jag tänker inte flytta till Gräsberg fast det är fint och fast grannhuset skulle bli kanon om man byggde om det på ditt vis.

Har struttat runt här hemma i mysbyxor idag och gjort nästan ingenting. Det var nog det jag behövde. Struntat i allt jag borde och scrappat lite har jag gjort, eftersom det är cc på scrappiz. Ett av mina bidrag är det ovan, en layout med 3D-effekt. Jag körde wellpapp och trä på min. Totalt syraofritt misstänker jag, men vad gör det om hundra år?

Påsken har varit lugn annars. Mycket godis har det blivit, och så har jag skurit mig i fingret och kommit på ett nytt sätt att använda lp-skivor som jag inte kan spela längre. fast det är säkert någon annan som redan kommit på det, men jag har inte sett det, så då räknas det inte.


20 mars 2008

Som en urvriden trasa

Känner mig som en urvriden trasa, ungefär. Har nu gått upp på 50% och jobbat så i två veckor. Jag kan för mitt liv inte förstå hur jag en gång i tiden orkade jobba heltid. Fast det är normalt att känna så här när man precis gått upp i tid och är på väg tillbaka fick jag veta på KBT-terapin i morse. Så jag biter ihop och vilar ikapp nu på lovet. Undrar om man skulle kunna sova hela lovet?

Gårdagen var lååång och arbetssam. Natten innan hade varit som på layouten. Sömnlös här i Slätta. Inte för filuren på bilden då, men för mig. Somnade sent och fick ihop cirka 3,5 timme innan han på bilden kom in i sovrummet halv sex på morgonen och ropade glatt:
- Hej mamma!

Halv sex alltså, när jag hade sovit i tre och en halv timme. Jag gillar inte de där nätterna. De kommer fortfarande altför ofta. Nåja, vi gjorde i alla fall de vanliga morgonbestyren och jag drog iväg tidigt till jobbet och jobbade hela dan fast jag redan då var så trött att jag inte visste vad jag gjorde. På eftermiddagen skippade jag konferenserna för att åka och handla inför kvällen. Sen satt jag hemma framför datorn en stund och hällde i mig cola och kaffe samt tog min sista rosenrottablett. Vid em drog jag tillbka till jobbet och började hacka sallad inför föräldramötet. Mötet blev jättelyckat, men när jag kom hem strax före tio visste jag knappt vad jag hette. I vanliga fall är en sån dag jobbig, men nu var den utmattande. Långa dagar har man ju då och då i de flesta yrken, men jag har ju ett jobb som kräver absolut närvaro. Man kan inte stå och sova samtidigt som man leder ett föräldramöte liksom.

Väl hemma hittade jag två barn som fallit ihop i sömn på soffan mitt under leken verkade det som. Uppbärning och byte och läggning gick smärtfritt. Sen landade jag i soffan. Låg och slötittade på Girls of the... JAAA, jag vet, men jag brukar titta på det och finner det underhållande på något underligt vis. Jag tror jag fascineras av att se människor som lever ett liv som är totalt annorlunda från mitt eget. Sen sov jag faktiskt i sju hela långa timmar, som en klubbad.

Borde alltså vara pigg idag, men icke då. I morse var det alltså terapi först och sen var det studiedag med eget jobb. Jätteskönt, för jag fick mycket gjort. På väg till jobbet svängde jag in på ICA Maxi och köpte paulúns kosttillskott energi. Gör dig snabbt piggare, stod det på burken. Och si, det hjälpte nog en aning, för jag tog mig i alla fall genom dagen, trots att den har spenderats tillsammans med megajättetjockahögenmedrättningsomjagsamlatihopundermånader. Ja, ni fattar. Det var inte det skojigaste uppdraget jag hade idag. Men oj vad mycket jag fick gjort, även om en hel del är kvar.

Cernitlera är det förresten som har användts på layouten. Om någon ville veta. Men det ville ni väl. Jag gjorde den till en utmaning som var på Maries blogg förra veckan. Ni vet, hon, med de magiska händerna.

Nu ska jag gå till mitt pysselbord och försöka skapa en gnutta. Det är cc på scrappiz den här helgen. Jätteroliga tävlingar, tycker jag att de fått ihop. Man blir nog kreativ när man är så trött som jag, för hjärnan är för trött för att säga emot när galna idéer dyker upp. Kanske. Eller inte. Det kan hända att jag om en stund välter omkull i en av de stora lila under en turkos. Och vaknar om en vecka.

18 mars 2008

Det allra sista lilla ordet är tecken

Tecken är ett bra ord. Jag gjorde en kärleksförklaring till några små tecken som jag gillar väldigt skarpt. Utan dessa tecken hade det aldrig blivit några ordutmaningar, ingen blogg heller, kanske inget internet och inga böcker och.... ja, ni fattar. De små krumelurerna är mycket mycket viktiga i våra liv. I alla fall i mitt.

Mina små tecken, de jag fotade, är på rymmen just nu här hemma. Några små typer har stulit dem och lekt med dem. Men det är väl bra det antar jag, att leka med orden och språket.

Sitter här och njuter av att vara ifred en stund. Om en timme ska jag hämta de små.

För övrigt så är det med stort vemod som jag lämnar ifrån mig detta sista lilla ord till ett litet ord. Kommer att sakna utmaningarna! Vilket jobb de har gjort Kristina och Madeleine. De har inspirarat mig massor, många gånger.

16 mars 2008

Kreativiteten flödar

Det här kortet gjorde jag i går förmiddag. Varför göra saker i tid, när man kan göra dem i sista minuten? Jag blev i alla fall ganska nöjd med det. Vad mottagarna tyckte vet jag inte, för de sa inget särskilt om just kortet, men de verkade gilla presenten. Söta tjejkläder i rosa. Hon fick så många fina ramar och minnesgrejer så från oss och min syrra blev det kläder i stället. Dopet och kalaset var trevligt, och mina barn uppförde sig exemplariskt i kyrkan.

På kvällen efter lite slötittande på melodifestivalen (jo, jag tittade faktiskt i alla fall lite på slutet) hamnade jag vi pysselbordet. Det blev två layouter, ett kort och ett bokmärke. Inte illa! Ramlade inte uppför trappen förrän två inatt. Men då somnade jag i alla fall bra snabbt. Tyvärr väcktes jag redan vid sex av en pigg och glad Emil. Så jag är trött idag.

Bara en vecka kvar till påsklovet. Skönt! Gruvar mig för onsdagen. Då kommer jag att jobba från nio på morgonen till långt in på kvällen. Först vanligt jobb till fem och sen föräldramöte från sex. Dessemellan ska vi fixa mat till föräldramötet. Inget jag ser fram emot. Jag hoppas verkligen att någon annan har glädje av att det blev just onsdagen tots att vi bestämde måndagen som hade varit en bättre dag för mig, eftersom jag hunnit hem i några timmar och vila. Synd att folk inte fattar att tolvtimmarsdagar inte är ok när man är halvtidssjukskriven.

14 mars 2008

Fredagströttis!

Fredag idag=tröttiskväll. Mina fredagar har på slutet inneburit kollaps i soffan i ryggstupa snarkläge. Ungefär så trodde jag att det skulle bli idag med, men icke då. Jag är vaken än, med hjälp av cocacola och en kebab som Janne slog ihjäl och släpade hem så här på fredagskvällen. Eller hur det nu var.

Det känns att jag har jobbat hela 50% den här veckan vill jag lova. Jag kan för mitt liv inte komma på hur sjutton jag orkade att jobba 100% förut... eller just det, det var ju det jag inte orkade. Idag har jag gjort minst en person skitsur för att jag sa nej tilll att stanna kvar på jobbet utöver min arbetstid och göra saker. Jag vet att saker behövs göras ibland, men jag är sjuk och ska inte. Thats it! Synd bara att vissa vägrar förstå det.

I morse hade vi ett sånt där bråk här hemma som vi har haft varje morgon coh varje kväll hela veckan, med Anton alltså. Det slutade med att han fick åka till dagmamman utan ytterkläder. När jag hämtade honom var han from som ett lamm. Han hade ritat teckningar till oss och gjort en påsklilja av papper. Inne på Ica köpte han blommor till mig. Han la en tulpanbukett i sin lilla vagn och sa:
- Den här ska jag köpa till dig mamma!
Visserligen var det ju jag själv som fick betala, men han var så stolt när han satte dem i vas hemma till mig. Han har inte så tokig smak heller killen, för de var fina. Goa fina unge!

Skönt i alla fall att den här veckan är till ända, för jag är helt slut, eller låg, eller vad man nu ska säga. Har haft ont i huvudet, är yr och så trött så trött. Ångest i bröstet av och till och inatt vaknade jag med jordens hjärtklappning helt kallsvettig. Har fått en kallelse till nästa läkarbesök. Om två veckor blir det. Hoppas, hoppas han inte säger att jag ska upp änu mer i tid nu, men det gör han ju säkert.

Nu måste jag försöka gå bort till pysselbordet och skapa något. Ett dopkort kanske. Ska ju på dop i morgon. Det ska bli jätteskoj. Jag har ju inte ens träffat huvudpersonen än, Felicia, mitt kusinbarn. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla i morgon. I kyrkan där jag själv döptes en gång i tiden, för sisådär 35 år sedan blir det. Sen bär det av till gammelgården, tror jag, för kalas. Ska bli kul att träffa mamma, det har jag inte gjort sen jul. Så i morgon bär det alltså av till Ludvika, min barndomsstad.

Var på stan och köpte doppresent idag, söta rosa tjejiga kläder blev det. Det är så skoj att få köpa sådana i alla fall någon gång, i present. Jag har ju bara killar, och Anton sa till mig idag att jag absolut inte får köpa några tjejkläder till honom och Emil. För de gillar inte såna. Tuffingar. Fast jag tror ju förståss att de skulle vara jättefina i varsin prinsessklänning!

Gäääsp! undrar just vad som ska hålla upp ögonlocken vid pysselbordet. För nu ramlar de ner igen. Colan har nog slutat verka. Undra om det finns några chips... och så nåt bra till ögonlocken då. Gue dots, scrappy glue eller kanske lite fotofix? Ja, kanske......zzzzzzzzzzzz

11 mars 2008

Mått lite så där idag

Idag var jag till min barnmorska för att kolla om det är p-pillren som fått mig att må dåligt.
Om det är hormonerna som ställt till det i kroppen. Har mixtrat och bytt tillbaka till de gamla. Och när jag tänker efter har jag mått mindre bra på andra sätt ungefär lika länge som jag ätit dem. Huvudvärk, vätska i kroppen, en slags tunghetskänsla och en del yrsel har varit objudna inslag i Ankikroppen de senaste veckorna. Jodå, jag hade högt blodtryck nu, det som jag aldrig haft förut, mer än alldeles i slutet på graviditeterna. Jag tror inte det var rekordhögt 140/80, men det är ju betydligt mer än jag brukar ha. En gång hade jag 100/50, fast då var jag nästan lite vimmelkantig för det i stället.
Så nu är det stopp med hormoner här, får se om det hjälper. Min kropp har ju de senaste månaderna uppvisat så många olika symptom, som jag aldrig haft förut. Det som syns och som folk kommenterar är ju håret. Alla tror att det är det som jag går omkring och mår mest illa av. Om det ändå var så enkelt. Det är ju bara fult och vidrigt. Hatar när folk stirrar! Det gör mig till en blygare och mer tillbakadragen person än jag egentligen är.
Oj oj oj vilken tänkardag det är idag, som ni ser. I morgon är det många timmar på jobbet som gäller. Undrar just hur det går. Jag är inte alls upplagd för det. Men det går säkert bra där, och så ramlar jag väl ihop i en hög när jag kommer hem. Tänker i alla fall inte gå ut och äta i morgon kväll med de som inte kom förra veckan.
Kortet, ja, det gjorde jag för ett tag sen. Tycker det blev rätt bra. Fast det är enkelt. Färgerna är fina!
Nu ska jag laga mat. Lax till mig och köttbullar till de andra. Orkar inte med all köttfärs som grabbgänget vill ha hela tiden. Fisk är godare. Kokt får den nog bli, tror jag. Gillar det bäst.

10 mars 2008

Måndag och en layout

Den här layouten har legat ett tag. Jag gjorde den en gång när jag hade läst fel (ja, igen). Den här gången var det ingen färgutmaning, utan en journalingutmaning på ett litet ord. Man skulle scrappa "när jag blir stor" och jag läste naturligtvis "när jag var liten". Nåja, vad gör det? Här är den i alla fall.

Idag blev jag halvtidsjobbare igen då. Min sjukskrivning är alltså bara 50% nu. Eller bara. Det beror ju på hur man ser på det. Så i morse var det min första börjaåttadag på mycket mycket länge. Men det gick ju kalas eftersom jag vaknade vid fem(!). Virrpannan Anki var rädd att försova sig eller glömma bort att gå upp. Jo, just det ja, stor risk. Hon vaknade vid fem och var rädd att försova sig, så när klockan ringde vid sex, skuttade hon upp ur sängen och in i duschen. Och ja, hon han alldeles utmärkt i tid.

Hade roligt besök i en av mina klasser idag. Susanne är en mycket skicklig dramapedagog, som kommer och arbetar med klassen, och jag hänger bara med. Roligt och mycket inspirerande! Fyra gånger till ska hon komma. Det känns bra.

Skulle haft besök på eftermiddan idag av pappa, Rasmus och Solveig, men det blev tvärr inte så. Synd, för jag såg fram emot att träffa dem. Men det blir ju fler gånger. Ikväll kommer i alla fall Maria och pysslar det blir kul. Undrar just om jag ska göra ett dopkort till Felicia. Vi ska på dop på lördag.

Nu måste jag göra något vettigt, typ hämta barn och panduropaket (ungefär lika viktigt att få hem), röja pysselbordet och baka en paj. Sen var det visst något med middag också, kan ju uppskattas av familjen. Måste bara gosa lite med husdjuren först. Inte med silverfiskarna, utan med marsgrisarna. Mina goa mjukbollar!

9 mars 2008

Att inte kunna när man får

I morse hände en sak som inte hänt på mycket länge. När barnen vid tjugo över sex stormade in i vårt sovrum gick deras far upp och tog med dem ner. Jag låg kvar och hade alltså sovmorgon. Som jag har längtat! Det är nog ett par månader sen sist. Han är liksom bra på mycket, min käre make, men inte på att gå upp på mornarna.

Men tror ni att jag sov? Nä! Det kunde jag ju så klart inte. Jag låg där och var klarvaken. Men det var rätt okej det med. Öppnade fönstret en stund och lyssnade på regnet och en morgonpigg fågel som sjöng en slinga. Låg och funderade lite, vaknade till ordentligt, zappade lite på tvn och masade mig inte ner förrän efter åtta nån gång, eller kanske närmare halv nie till och med. Helt utan dåligt samvete. Och det är faktiskt länge för att vara mig. Att gå up vid tio-elva på förmiddagarna är sådant som hör till en svunnen tid. Till den oansvariga tiden innan barnen, till tiden då man festade hela natten och sov hela söndan. Men, usch nej, sånt är inget för mig längre. Jag gillar söndagslunken här hemma. Gå och skrota i mysisar och plocka lite med ditt och datt.

Just nu sitter jag här ensam med en kopp kaffe. Emil snarkar ur kroppen och Janne och Anton är ute och åker. De skjutsar andra Emil hem till Vika. Det är blött och grått ute, och snön har nästan regnat bort. Jippie! Jag vill ju ha vår nu. Längtar så in i backen efter lite vårfägring. En gång om året vill jag flytta söderut och det är på våren, precis varje år. Annars trivs jag rätt bra här i Dalarna. Det är ju hemma.

I morgon ska jag gå upp i tid och börja jobba halvtid. Huvaligen! Men, jag får väl bita ihop och göra mitt bästa. Det går nog, även om det inte känns så alla dagar. Ska få besök i morgon också. Det blir roligt. På eftermiddan kommer pappa, Solveig och min yngsta lillebror Rasmus hit. Det ska bli kul att träffa dem, för det var ett tag sen. På kvällen kommer Maria hit och pysslar. Det blir jätteskoj, tror jag. Det är inspirerande att se hur andra gör. Jag blir så insnöad vid mitt stora lila bord annars. Måste röja idag, så vi får plats att sitta två där, bara. För just nu är det aningen stökigt där.

Har tagit mig i kragen och scannat in en jättehög med kort idag, men orkade inte fixa med så många av bilderna. Kortet jag bjuder på idag, tor jag att jag gjorde för ett tag sen när jag såg en färgutmaning på kort i fokus. Jag tror att det skulle vara grönt en gång, men säker kan man aldrig vara, för en gång skickade jag ju in ett rosa kort till en blå utmaning. Jag är ofta in på kort i fokus och läser, och gör en hel del av utmaningarna, men skickar inte in så ofta. Har blivit för lat för att scanna och bildfixa. Draken på kortet är i alla fall designad av Jeja. Tycker mycket om den.

Nu brakade Anton och Janne in genom dörren, så min lugna stund är över för den här gången.

6 mars 2008

Snart påsk

Så jag visar ett påskkort som hör till månadsutmaningen på svensk scrapbooking. Gå in och tävla om du vill vinna ett fint set från Stämpelhuset.

Idag har det varit full fart hela dan. I morse pratade jag med en läkare om Emils mage, eller rättare sagt det som kommer ur honom. Vi ska dra ner lite på mjölken och testa hur det blir samt ge lite nyttiga baskelusker till magen.

Efter jobbet åkte jag i raketfart och hämtade Anton, för han skulle visst till tandläkaren. Och han var såååå duktig min lilla prins. Tänderna var fina, men han måste ha slagit i en tand för den var lite mörk, men hon trodde inte det var någon fara och han har inte ont. Anton och jag åkte och handlade en sväng och sen satt vi hemma och myste en stund i soffan innan vi åkte och hämtade Emil. Det är sällan ajg är ensam med ett av barnen, så man får passa på att njuta. Småkillarna och jag tog en liten tur till snickeriet också. De tycker det är så kul att hälsa på pappa. Emil gillar att dra Susse (snuttefilten) i allt spån. Den blir så lortig och fin då, precis som han.

Har varit lite sur idag också. Igår trodde jag att jag skulle ut och äta med ett gäng på jobbet, i en nystartad bokcirkel. Men när jag kom dit så var ingen inne på restaurangen. Jag stod utanför och väntade ett bra tag innan jag åkte hem igen. Väl hemma fick jag koka fisk i stället för att få i mig något. De andra hade ju redan ätit. På jobbet idag, fick jag höra att det var ett par till som varit där och vänt, fast strax innan mig. För jag kom inte dit i tid. Vi tre som varit där är minst sagt sura idag, på dem som ordnat det hela. I stället för att säga något har de gått till en anslagstavla på jobbet och bytt datum utan att säga något. Urdålig stil tycker jag. Hur f-n ska man veta det när man inte ahr varit där på två dar. Jag jobbar ju bara 25% än så länge och var ledig tisdag och onsdag den här veckan. Just nu känns det som om jag ska bojkotta det nya datumet bara för det. Boken var förresten urkass: Boken om Blanche och Marie. Inte min stil alls. Utan mest hemsk. Man vet inte vad som är roman och vad som är historia. Den fångade inte mig helt enkelt.

Angående förra inlägget, så är det en hemlis fortfarande. Ha, nu har jag också en hemlis! Alla andra verkar ju ha det. Hi hi!!!

5 mars 2008

4 mars 2008

Glömde ju påsalbumet





Det var det jag snikpikade härom dan. Det var också med som bidrag från mig, till DT-tävlingen. Det är mitt livs första påsalbum. Jag gjorde det som ett kort genom att de utdragbara lapparna är tomma och har plats för givaren att skriva på. Påsen fick jag av ilus för ett bra tag sen. Så ilus, nu har jag antagit och utfört din utmaning. Hoppas jag får godkänt. Skoj var det i alla fall att göra. Är nöjd med det faktiskt. Nån som vet vart jag kan köpa fler påsar?

Är helt såld på att göra minialbum nu. Det är så kul!

Några kort





Här är några av alla de kort jag gjorde när Katscrap sökte designer. Tyvärr blev det inte jag som vann. Men någon annan vann och hon är säkert jätteglad just nu. Inget att sura över. Jag är inte bäst på det där med kort helt enkelt. Men skam den som ger sig. Jag fortsätter med att göra kort jag. Fast jag inte är bäst på det. Jag har många kort nu. Vet inte vart jag ska göra av alla. Sälja törs jag ju inte, eller rättare sagt; jag vågar inte gå in i någon butik och fråga. Men om nån som känner mig som inte gör kort själv läser detta, så kanske kanske vill du köpa ett gäng av mig. Eller om nån butiksägare läser detta och vill ha en designer för kort och/eller scrap som är i alla fall lite bra, för det är jag nog(?!), då kan du ju ta mig.

Nåja. idag har i alla fall varit en bra dag. Tisdagslunch med Marika, ett härligt paket i brevlådan med senaste beställningen från Skaparlusten, ett besök på Pappersvinden och lite annan trevlig shopping. Hi hi, jag har roliga nya grejer jag. Och just det, jag har målat ett skåp också. Ett av mina pysselskåp är inte fulbrunt längre (typ oljad trist furu), utan vitt. Ett alger färg hittills, men stooor förbättring redan. Fick tag på jättefina ringar på Gruvgatan 13 (eller9?) idag. Ni vet en sån där butik med vitt, vitt, vitt och lantligt och en massa fint. Ringarna blir alltså handtag på skåpet i stället för fulbruna knopparna. Bilder kommer när jag blir klar.... kanske i maj typ, eller så. jag är ju expert på att börja med skojsiga saker, men inte så bra på att avsluta.

2 mars 2008

En måbra bok









Den här hör till en veckoutmaning som ligger ute på Svensk Scrapbooing nu. Ser du vilka fina papper jag har använt? De är sponsrade av Ilona på skaparlusten: www.skaparlusten.se Där finns en måbrablogg med klokskaper, och det är dessa klokord jag använt mig av till boken. Gå in på skaparlustens sida och läs i måbra bloggen eller handla i shoppen som har ett fantastiskt sortiment. Eller gå in på Svensk Svensk Scrapbooking och tävla om ett eget kit. Där kommer snart fler inspirationsalster upp, av Kada, som också håller i utmaningen, tillsammans med mig.

Tack Ilona för sakerna och Kada för gott samarbete!

1 mars 2008

Sneak peak och en vädjan

Hmmmm... vad kan detta vara? Jo en liten liten del av mitt livs första påsalbum, som jag tänker även är som ett kort. Mer än så får du inte se av det, än... Men snart, när jag fått ett JAAA eller ett nej. Håll tummarna för att det blir ett ja. Håll dem hårt är du snäll, för det här vill jag verkligen!