28 december 2007

Men de är söta också...




Ville bara visa vad söta de kan vara. De fina pyjamasarna har de fått i julklapp av sin dagmamma. Anton tycker att det rosa täcket är så fint att man inte kan ha något påslakan på det, fast det är klart. Bilderna är från förra veckan och nu har han ju fått spidermanpåslakan. Undrar om jag någonsin får ta av det. Emils lakan tycker jag är ascoolt retro. Det har vi ärvt av en tant och det är nog från sjuttiotalet. Nu ska jag gå och titta lite på dem när de sover. Älskar att se på mina barn när de sover. Det gör jag varje natt. Då är allt bråk och tjafs borta. Har nyss plockat glaskulor ur marsvinsburen och ett nytt spel från golvet. Emil var ensam i rummet i max fem minuter när vi andra inte var klara med middan och hann med ett dubbelbus. Men som nån sa: vi får väl skylla oss själva som döpte honom till Emil.
I morgon är en ny dag och då gör jag ett nytt försök att vara världens bästa mamma. Man får aldrig sluta försöka i alla fall!


27 december 2007

Lite deppig idag...

Det här bidraget fick man inte lägga ut förrän det var upplagt på Stellas tävlingsblogg, men mitt kom aldrig upp. så nu lägger jag upp det eftersom tävlingen är över, eller rättare sagt det är för sent att skicka igen, tror jag. Jag trodde att jag skickade i tid, men det verkar som om det aldrig kom fram. Nåja, de andras var ju ändå så mycket finare, men det är lite trist när man köpt ett tävlingskit och suttit med layouten i många timmar att inte ens vara med i tävlingen.

Blommorna är fina va? Jag fick dem och annat fint i julklapp av Mia S när vi hade en julklapps- swapp på Svensk Scrapbooking.

Det jag var mest deppig för idag är dock inte bidraget, utan att jag känner mig som en värdelös förälder. Jag gör alltid mitt bästa och försöker verkligen vara en bra mamma, men det räcker inte. Min son som är född i april 2003 vägrar att bajsa på toa och gör det fortfarande i blöja och han har fortfarande napp. Gissa om jag får många kommentarer?! Alla verkar tycka och tänka och veta och det känns verkligen som om folk ser ner på mig som mamma för det. Jag har verkligen försökt. Han är dessutom ett mycket vilt barn som aldrig är still och som i princip skiter i vad jag säger eller gör. Det gör ju inte saken bättre. För jag får ju minsann höra hela tiden att han har respekt för andra och så vidare. Jag blir inte förvånad om han får någon form av diagnos när han kommer upp i skolåldern, ADHD kanske. Får han det så är det väl så. Han är ju samma Anton för det. Och vi älskar ju honom lika mycket ändå. Det är bara det att alla kommenterar hela tiden och det gör så ont. En liten tröst är i alla fall att jag läst i en bok att trotsiga barn är trygga barn. Så nåt bra har jag kanske gjort ändå, även om folk inte tycker det.

För Emil som är född i juli 2005 får vi också kommentarer. Han kan inte prata så mycket än, bara enstaka ord. Det får man ju höra hela tiden. Jag försöker att prata mycket med honom hela tiden och har inte varit så orolig. Barn är ju olika. Men när jag bara får kommentarer så stressar det också upp mig. Han är en söt och snäll pojke som är normalviktig. Men nu börjar jag få gliringar om att han skulla vara tjock också. Han väger som han ska och är verkligen inte tjock, men alla jämför honom med hans underviktiga storebror. Det är klart att han ser rund ut brevid honom. Eller som min svärmor älskar att säga. Emil brås på mig. Hon gillar att säga att jag är tjock eftersom hon själv är väldigt mager och har det som sitt största ideal.

Är ensam hemma med barnen idag, ska vara det nästa vecka också. Dagmammorna har jullov och jag är ju fortfarande sjukskriven, men Janne jobbar ändå. Ingen annan som avlastar mig har jag heller. Är så trött, men har inget val. Jag tror att de flesta runt i kring mig inte fattar hur jag mår, eller tycker att jag larvar mig. Jag måste ju börja jobba snart, den 7 januari, på 25% och jag vill inte! Hatar att vara bland folk för jag känner mig så ful. Peruken använder jag inte för den är obekväm och jag känner mig som en parodi på mig själv i den, och hårband täcker de kala fläckarna någorlunda. Men om det åker snett så syns de. Sjal funkar, men är så äckelfult. JAG HATAR ATT GÅ RUNT ISJALAR. JAG ÄR FULAST I VÄRLDEN JUST NU.Tänk om jag bara kunde få jobba med något annat som inte innebar att man skulle vara bland en massa folk hela tiden. Eller jobba. Tänk om jag fick stänga in mig själv och familjen i en stuga i skogen i några år och komma ut när jag mådde bättre. Eller näe, det var nog inge bra det heller.

Fan vilken dag det är idag, men det blir nog bättre i morgon. Jag ska försöka att vara glad i alla fall!

edit: Fick just veta att mitt tävlingsbidrag är med i tävlingen, men bara inte syns på bloggen. Det var roligt i alla fall. Jag trodde ju att jag gjort något fel!

25 december 2007

De två sista små orden, #28 och #29


De allra sista två orden för i år var stjärna och slut, men mina ska läsas i omvänd ordning. De handlar om samma händelse, nämligen om när Emil för ett år sen välte granen. Synd bara att jag inte kan få till ljuset lite bättre. Det syns ju knappt hur layouterna ser ut nu i detta taskiga ljus. Färgerna blir blä, sorry! kanske går det lite bättre att se om du klickar på bilderna.
I år har granen stått still hittills, men den står här och buffar på datorskåpet, vilket är lite irriterande. Julen har varit ungefär som vanligt. Dvs man säger att man inte ska ta i så mycket, men så blir det ändå galet mycket paket och mat. I natt låg jag vaken och mådde rejält illa hela natten. Jag misstänker att det var julmaten och godiset och julmusten, eftersom jag mår bra idag igen. Ungarna är uppskruvade till max av alla paket och all spänning som varit.
Lugn dag idag. Hoppade över släktkalaset och det var nog bra. Alltså, det var säkert trevligt där, men jag känner att jag inte riktigt fixar såna sammankomster just nu. Och så behövde jag verkligen vila. Jag har sovit middag idag, och det gör jag aldrig annars. Sen har jag scrappat hela eftermiddagen och det var så mysigt. Har ju inte pysslat alls sen i onsdags tror jag.


18 december 2007

Högtid, ska det vara ett litet ord det?

Jo, tydligen. För det är just ord 27 hos ett litet ord. Har hållt på med den här layouten en hel kväll, men tycker ändå att det är något som fattas. Inte foton dock, för jag ville göra den fotofri. Tyvärr syns inte hur mycket den glittrar på den scannade bilden, men jag lär väl upptäcka glitter i hela scannerna i morgon misstänker jag.

Stressa är ord 26 hos ett litet ord


8x8 igen. Börjar blir riktigt förtjust i det formatet.

16 december 2007

ett litet ord kom med en god idé...

...tyckte jag idag. Deras idé var att extrautmana oss med ordet god. Självklart antog jag utmaningen och scrappade om när Janne fick en sån där idé som han själv tyckte var ovanligt god. Det handlar om kvällen är vi skulle fota killarna. Även denna är i 8x8, eftersom det är till samma album som sist.

Idag har jag varit sådär duktig, nästan som en riktig fru och mamma (precis som jag inte är det alltså). Jag har frostat av frysen och gjort rent under och bakom både kyl och frys. Präktigt värre må jag säga. Varför, jo av den enkla anledningen att frysen gapade i det närmsta tom och det är svinkallt ute. Kombinationen gjorde liksom att jag tog mig i kragen. Gud va jag ä bra!

15 december 2007

Handla, extrautmaning#26 på Ett litet ord


Handla, handla, handla. Det är nog ett ord som det handlar mycket om i dessa tider. Det kanske vore naturligt att lägga en annan innebörd i det än jag gjorde. De flesta handlar nog julklappar för fullt just nu, men jag har inte börjat. Så min layout fick handla om något helt annat, om när vi skulle ta fina kort på barnen i måndags för att liksom använda i jul. Det blev 200 bilder och det gick ungefär som ovan. Några bilder blev bra i alla fall, och på slutet hade vi bra mycket roligare än på layouten. Det slutade faktiskt med att båda barnen skrattade sig till sömns tillsammans i Emils spjälsäng. Den bilden kanske ni får se en annan dag.
Layouten är den tredje i ett nytt album jag precis startat i 8x8. Formaten är ovant för mig, men det är roligt att testa något nytt. Kanske kompletterar jag den sen med dekorationer. Har inte bestämt mig än och gör det kanske på flera layouter samtidigt i så fall. Albumet är liksom lite hemligt i dessa tomtetider, men jag hoppas få ihop några fler layouter till det i veckan.
Hemmadag idag. Vi skulle ju ha åkt bort med Jannes jobb igår och komma hem idag, men Anton blev sjuk så vi stannade hemma. Synd, för det var Sälen vi skulle ha åkt till och julbord skulle vi ha fått med. Har haft några riktigt jobiga dagar där jag har mått skit, men idag är det ganska okej igen. Skönt!
Nu är julgodiset klart. Det blev marsipanfigurer i alla möjliga former som jag och Anton gjorde. Eller jag gjorde och han beställde figurer av mig och åt upp sin marsipan. Han fick ihop några i alla fall; en giftig orm, en peng till Emil, en tomte och en gubbe. Själv gjorde jag lite allt möjligt, till exempel fiskar. Tryfflar har jag gjort också. Vad sägs om följande smaker:
* Saffrans- och kokostryffel
* Pepparkaks- och kardemummatryffel med mandelspån
* Choklad- och kokostryffel
* Choklad- och nougattryffel
* Choklad-, nougat- och hasselnötstryffel
Det låter som jättemånga sorter, men jag gjorde två satser som jag delade på i olika smaker.
Nu väntar mys i soffan med en bra film och kanske några ostbågar. God kväll!

12 december 2007

En extrautmaning, läskigt va?

Läskigt var ordet vi fick från ett litet ord idag. För ett tag sen sa jag att det var fina ord, men läskigt är ju ett lite läskigt ord. Anton är det som har scrappats idag och han har näsblod på bilden.

Roligt idag var att Ulrika och sixten hälsade på och fikade på förmiddan. Sixten är en söt lite bebis som jag fick hålla i.

Om två dar åker vi bort ett dygn utan ungar. Vart vet jag inte. Roligt, men också lite läskigt. Hoppas jag fixar det bara.

Pinsamt var annnars ett ord som passat idag. Den unge herren ni ser på kortet var oerhört pinsam idag när han skrek högt inne på ica om att han såg en fet man. Jag hoppas verkligen att mannen ifråga inte blev ledsen. Och att min som inte gör om det.

11 december 2007

Ett litet ord extrautmanar igen

Hopp var ordet i den 24e extrautmaningen. Som vanligt är jag sent ute, för det finns någon här hemma som verkar tycka att det är viktigare att han får skjuta ner några till i sitt spel än att jag får ladda ner mina utmaningar. Igår fick jag inte ladda upp alls.

10 december 2007

Ett litet ord, ord 24 och 25


Nu är det många ord igen, extrautmaningar och ordinarie. Det här är veckans två ordinarie ord. Nummer 24 heter längtar och på min layout är rubiken dubbeltydig.längtar enil efter en sån där stor sak och så handlar det om att jag längtar efter att få höra honom berätta. Han fyllde ju två i somras, men pratar ytterst lite fortfarande. jag längtar otroligt efter att få höra hans tankar i ord.
Numemr 25 var jag, och ja, ag har aldrig gjort en sån där rutig layout förut. pasar ju utmärkt när man ahr gott om små pappersbitar. Fick idén när jag rev bland korten och hittade dessa. Texterna fick bli lite affirmationslika. jag vet att ajg måste jobba mycket med mig själv, eftersom jag är i den situation jag är i. Därför skrev jag så.
Ordet som ska in innan midnatt är snö. det får jag nog klura lite på. Men det är klart, det dök ju upp en del nyframkallade kort.
Har precis pratat med Ingrid, min arbetskamrat. Det var roligt. Det känns gott när någon bryr sig! Hoppas jag orkar följa med till julbordet nästa vecka.

8 december 2007

Ett litet ord extrautmanar oss idag, nr 21

Lugn var ordet - och se där. Jag var 18, hade mössan nerdragen för långt, väldigt stora kläder (konstigt mode), en hel del blommor och en aning champange innanför västen. Betygen var dock bra och det mesta har ju blivit bra, så tänk om jag visste det. Att jag kunde vara lugn.

Layouten är lite småslarvig, speciellt på texten, snabbscrappad, lekfull och rååsa. skoj! man får inte ta sig själv på för stort allvar. Det måste inte bli världens finaste layouter jämt, för det är inte därför ajg scrappar. det ska vara kul.

Kul är det här hemma just nu också. Vi har fått tillökning i familjen. Sid och Scrat har flyttat in och jag har blivit matte igen. De är mjuka, lurviga, gosiga, men fortfarande en aning blyga. De är sju veckor gamla och har bara vågat käka lite morot än, sen de kom i eftermiddag. Men det ger sig, det brukar det göra med alla djur. Ni ska få se Sid och Scrat någon annan dag. Kameran ligger på laddning och de är inte så fotosugna än tror jag.

4 december 2007

Ett litet ord, fast två ord, nummer 23 och 24


ord 23 var sök och 24 var band. det var jättesvåra ord den här gången, tycker jag. Men det är roligt när man får fundera lite också. Scrappade båda igår kväll innan ajg försökte att göra julkort som inte alls blev bra. Vet inte varför, men ibland blir det så där. man blir liksom inte nöjd med det man gör.
Idag har jag och Marika lunchat på stan. Det var trevligt! Sen gick jag runt och letade spidermandräkter till Anton, men hittade bara i storlek 74 - och det är nog kört även för spinkiga Anton. Han är ju trots allt 4 och ett halvt.

3 december 2007

Blommor och mat i massor, fuskhår och förkylning


Japp! Ungefär så kan man sammanfatta min helg. I fredags var vi i Borlänge och tittade på peruker Janne och jag. Roligast var när jag prövade en äktahårsperuk *fniss* Det var nog det fulaste jag sett någonsin. Det blev alltså en i syntet. En mörkhårig, ungefär min vanliga färg, eller ja min vanliga färg var det ju. Bra är att jag inte behöver klippa av mitt eget hår, eftersom det funkar att ha det utslaget så att det hänger ned nedanför. Bra är också att den ser någorlunda typ pyttelite okej ut om jag har hårband på mig. Bra är också att jag är sjukskriven och slipper gå ut så mycket och på sätt slipper den. Bra är också att det är vinter och jag kan gå ut i mössa. Det spelar ingen roll om folk säger åt mig att det är okej, för jag trivs inte i den. Det känns som om jag har på mig en mössa och jag tycker det ser ut som om jag varit påButtericks eller nåt. Grr!
I fredags hände lite annat som var kul i alla fall. Jag var på Panduro och köpte pärlor. Ja, Maria, det blev så. Du fick ju mig att prova det där skojiga och jag gillade det skarpt. Tack Maria! När jag kommer hem så ringer det och det är pappa som säger att han vill komma med ett papper. Det var dock inget papper, utan typ hela bilen full med mat och grejer. Tack pappa! Blev lite fnissig när jag packade upp. Har alltid skämtat om pappas kostcirekl med korv och makaroner och kaffe, och jag lovar, det var precis i hans kostcirkel + lite till. Kakorna var grymt goda! Och nej, jag har inte gjort något pepparkakshus än. Det blir ju intressant att göra det sen. Jag har ALDRIG lyckats med ett dylikt. Kan man göra det i papper i stället kanske? Nån timme senare när jag skulle iväg och hämta ungarna så hittade jag ett jättepaket på trappen. Blommor, till mig. Jo, det var det. Från min ärade vän, kollega och tillfälliga särbo Marika. Alltså min bästa kompis, typ den enda som är normal mer än jag, eller hur vi nu brukar säga. Vi har aldrig kommit på det där hur det är. I alla fall ser ni dem här ovanför. Tack Marika! Vi ses i morgon. Anton säger att blommorna är vackerfina och jag är beredd att hålla med. Bra ord förresten. Han är språkbegåvad min käre son.
Två bra saker till var det i fredags, i posthögen. En fin vinst från ett litet ord. Tack ett litet ord! Och min en supersnabb leverans av en order från katscrap. Dessutom hade hon lagt i extra stämplar. Tack Katja! Katscrap är en superbra webshop som jag absolut tycker ni ska anlita när det tar slut i era scrapförråd.
Helgen blev lite eländig här, för vi har varit förkylda alla fyra. Inte jättesjuka, men tillräckligt för att känna oss skräpiga. Dessutom var hjortronglöggen en besvikelse. Blossa vill jag ha. men, det finns visst nåt som heter skogsglögg eller nåt sånt. Den måste jag nog också testa. Tur jag har glass hemma.
I morse försov vi ss rejält allihopa, för ingen klocka ringde. Jag fick nyss reda på varför. Jag hade i natt ställt den på 21.00 i stället för 7.00. Bra jobbat Anki!
Har varit hos min läkare idag och är fortsatt helt sjukskriven fram til vårterminens start. Då blir det 25% jobb och 75% sjukskrivning fram till en bit in i februari. Sen får jag en ny läkare, så då får vi se vad som händer. Ska hämta ut tabletter för sömnen när mitt mastercard kommer.
Ingen pilates idag. jag vet inte om det är så bra när man är förkyld, men jag körde i slutet av förra veckan. Så nu är det bara 27 gånger kvar till en ny kropp. Tror dock inte på det så mycket, men det är bra för ryggen. Har ganska mycket ont i den nu.
Nu väntar pysselbordet på mig och Janne på datorn. Han ska nog skjuta ner nån kompis eller nåt. Jag ska värma de sista dropparna Blossa och göra julkort. Men säg inget till Janne, för det räcker nog bara till en. I morgon kommer nog mina kuvert hem. Jag kan skicka många julkort då. Om jag pysslar ihop dem först.