31 augusti 2007

Ord#7 Liksom

Som jag har funderat och funderat på det här ordet i ett par dagar, men så slog det mig att jag liksom brukar försöka komma på bra undanflykter och (irr)rationella förklaringar varje gång som jag liksom har råkat handla något jag inte behöver, typ. Men att döma av bilden så är detta ha-begär djupt rotat hos mig. Redan när jag var två kunde jag känna på mig om ett par skor var snygga och nödvändiga eller ej.

Undrar just om janne går på det?

Extrautmaning#6 mellan

15 år och nästan stor, men ändå ganska liten. När ordet mellan dök upp idag på et litet ord så tänkte jag direkt på tonåren, på tiden mellan vuxen och barn. På hur det var att vara så där mitt emellan.

29 augusti 2007

Kasta sten

Att kasta sten är bland det roligaste som finns, tycker våra barn. i alla fall om man får kasta i vatten. Därför kastade vi mycket sten i somras, i olika vatten. har inte kommit mig för att fota denna förrän nu, i dåligt kvällsljus och allt. men, men...

Idag har jag varit hemma från jobbet med magont. Tråkigt, tråkigt med ond mage. Men nu mår den bättre. Vad tror ni jag gjorde för att fördriva tiden, jo pysslade hela dan. Hittade ett par roliga utmaningar i en blogg som jag ägnade mig åt.

Har fortfarande inte fått svar på mina prover. det är så irriterande. jag vill ju veta vad som är fel på mig. Tänk om de inte hittar någe fel. Då är jag tillbaka på noll igen....Suck!

En annan sak som är dumt är att båda våra digitalboxar har dött på en vecka, men vi har fått igång en så där lite grann, med konstgjord andning. Några kanaler. Det skulle ta 2,5 veckor innan vi får nya. Grr! inte för att jag är någon som ser på mycket på tv, men ibland vill man ju...

Sov gott!

26 augusti 2007

Extrautmaning # 5 montera

Klockan halv nie på kvällen gick jag in på ett litet ord idag och hittade en extrautmaning. Ordet montera skulle scrappas.

Tänka, tänka, tänka, riva i kort - och se, som av ett under så dök dessa kort upp. Det stod inget om att det skulle handla om att montera upp, så det fick bli om att montera ner. Eller rättare sagt om allt runt i kring. Skriva ska man ju på de där utmaningarna också. Så det gjorde jag... lite... eller mycket. Jag skrev visst så många många ord att inte en minsta lilla dekoration fick plats. Jag prövade med några knappar, men näe. Det fick bli så här. En textig layout helt enkelt.

Ibland kan hon faktiskt blixtra till i både tanke och handling, och blev klar inom en timme. Men vad hjälpte det. Datorn var upptagen. Han, den där på bilden, var djupt involverad i en blodig strid på Battlefield. Som tur var så vann hans lag. Annars hade jag nog aldrig fått datorn.

Idag har varit en rätt så bra dag. Jag har jobbat några timmar och fått mycket gjort, men ändå hunnit scrappa en del, både detta och recept till en swap. recepten ska dock få dekorationer. Så de får nog ligga till sig någon dag och ropa efter något som passar.

Och en sak till. jag har färgat pannan idag. Skulle färga håret, men har nu en fint fläckig panna. Nice! men håret fick sig i alla fall en dust och lite färg. Och allt mer föll av. Skrutthår! Hoppas provsvaren kommer i morgon...

Godnatt! Nu sak jag upp och sova, eller försöka. För han, den där på bilden, ligger nu i sängen och tittar på Terminator. Precis vad man vill ha i sitt sovrum, när man ska gå upp om sisådär sex timmar igen för att starta en ny arbetsvecka. Just precis vad man vill ha ja... inte.

Hujedamej, ett sånt liv man lever.

Ett litet ord # 6 Tiden

Jag har hört någon gång att tid är det enda vi har. Just nu känns det INTE så. Det känns som om tid är det enda jag inte har, och så pengar förståss. Men egentligen så har jag väl tid, men för mycket att fylla den med....

23 augusti 2007

Cybercrop på gång


www.svenskscrapbooking.se har cybercrop helgen den 6-7 oktober. Missa inte det! Om du inte redan är medlem så tycker jag att du ska bli det nu.

20 augusti 2007

Uschiamej, så ynklig jag känner mig ibland

Håret bara faller av mig (äckligt, äckligt och dumt, dumt), ont i lederna (mest i vänstra stortån och några fingrar), ont i ett knä idag, seg i ryggen, det kliar på benen (?), dumma exem, såååå himla trött. Nästan som näsblodstrött. Får säkert det i morgon känns det som. Känner mig inte sjuk, men något är fel. Jag vet bara inte vad. Tog många många prover förra veckan, men har inte fått svar. Är otålig och vill veta. Hoppas i alla fall få veta vad det är för fel på mig. Det är ju så värdelöst att inte veta, för vad kan man då göra åt det?

Ful känner jag mig också!

Har tokmycket att göra, för mycket. Ska ha en massa färdigplanerat om ett par dagar. Ingen inspiration. Lortigt hemma. På hallgolvet tror jag att det är både Pistongcupen och förhistoriska parken. För jag ser Blixten Mc Queen och kungen rejsar för fullt mellan alla t-rexar och krokodiler, och mitt i alltihop står ett sjörövarskepp. I köket står middagsdisken kvar....

Är sugen på godis också, och coca cola, som jag inte har nån hemma. Den som ändå hade coca cola.

Måste lägga mig känns det som, men har inte tid. Måste jobba också först i några timmar. Vill gärna skrika högt rakt ut, men då vaknar nog småfolket uppe i sina sängar. skulle nog behöva en kram. Undrar om janne har nån till mig.

STACKARS MIG! STACKARS, STACKARS MIG! NU ÄR JAG SUPERYNKLIG OCH TYCKER SYND OM MIG SJÄLV.

Så; nu känns det bättre. Nu har jag gnällt av mig och ska sätta mig och jobba en stund. Det känns säkert bättre i morgon. Om nån orkade läsa så *applåd* tack! Lovar att vara gladare nästa gång.

Puss och godnatt!

19 augusti 2007

Extrautmaning # 4 Skriva

Inte ett dugg vacker är den, men ganska representativ för mitt jobb, som ju handlar rätt så mycket om skrivande. Konstigt vore väl annars när jag är svensklärare. Valde att inte beskära bilden och tog bara bilden som LOn låg på bordet, med pennor och allt. Det är ju lite så med skrivande, en ständigt pågående process. Det färdiga resultatet är ju bara en liten liten del av hela skrivandet.

Som ni kanske redan listat ut är detta en utmaning hos www.ettlitetord.blogspot.com
Det är en underbar tävlingsblogg för alla som gillar att scrappa - och skriva.

Ett litet ord # 5 Början

I flera dagar har jag gått och funderat på ordet som gavs på ett litet ord den här gången. Till slut framstod det som självklart att något från sommaren 2002 borde det vara. Ordutmaningarna fokuserar ju på text, så det gjorde jag med. Layouten blev så enkel som möjligt. Just detta papper är ju underbart för den här typen av utmaningar. Som gjort för att skriva på, och jag är ju en skrivande människa. Valde att inte blanda in så mycket färg den här gången bara den röda rubriken början, som jag tänkt ska harmonisera med vår förra bil som vi ju hade då. Kortet valde jag för att det inte riktigt är vad man väntar sig när man bläddrar i ett bröllopsalbum. Och texten är kanske inte heller den självklar i ett bröllopsalbum. Den tar ju fokus från bröllopet och sätter in det i ett större sammanhang.

15 augusti 2007

Har börjat jobba nu!

Den här LOn gjorde jag för flera veckor sen, till Linas skissutmaning i hennes blogg, men jag lägger ut den idag, för här finns dåligt med nytt att visa. Tiden går ju åt till jobb nu. Har börjat den här veckan och det är studiedagar för hela slanten. Visst är det ganska lugnt och skönt så här innan eleverna dyker upp, men också rätt mycket som ska fixas och planeras, och böcker som ska bäras kors och tvärs över skolan. Puh!

I måndags var jag till doktorn och försökte ta reda på varför jag tappa så mycket hår igen. Vill inte bli av med allt igen. Och i morse var jag och tog prover. Oj, vilken lång lista det var som de skulle ta - hela 4 rör. Men jag var tuff och klarade det galant. Funderar så klart på om det är något med sköldkörteln, och de tog ju såna prover, bland annat. På ett sätt skulle det vara skönt, för då kan man ju bli av med alla olika krämporna på en gång kanske med hjälp av en tablett. Är lite skraj för resultatet, men hoppas på att det inte är något farligt. Är stolt för att jag var så duktig och äntligen masade mig iväg i alla fall. Är inte så svullen i händerna nu, men har ont i lederna och är tröttare än tröttast. Annars är livet rätt ok just nu. Hade köpt 1,5 kilo knappar på tradera och de kom idag. Vilken härlig skatt att scrappa loss med. Hej hopp alla!

13 augusti 2007

Ibland vill jag bara scrappa loss

Ibland vet jag inte riktigt vad jag vill scrappa utan plockar bara fram saker och sätter igång. Jag gillar ju som bekant både att doddla och att sätta dit blommor och bling. Och här blev det liksom allt på en gång.

Terminsstart

Idag har jag officiellt börjat att jobba igen, men jag är hemma för vi skulle läsa in en bok idag. I och med skolstarten så har jag skaffat ny lärarkalender och se vad tråkig den var. Vem vill ha en sån tråkmåns? Inte jag, så jag piffade till den lite och resultatet ser du här. Först framsidan med register flikar och allt.

Sen baksidan där jag också visar min flyttbara veckomarkör som är dubbelvikt för att stanna bra i kalendern över en sida.

Om du hänger på och gör samma sak med din kalender eller om du bara vill scrappa skolstarten så tycker jag att du ska ta och kika in på www.svenskscrapbooking.se eftersom jag just nu har en skolstartsutmaning där. Kom in och var med vet jag.


12 augusti 2007

ett litet ord, extrautmaning #3

Extrautmaningen idag skulle handla om pengar, så jag har scrappat pengar idag. Men det blev många hjärtan också. Och klar blev jag med en halvtimmes marginal. Idag kom jag igång sent med scrappandet. Det är ju slut på sommarlovet nu, så jag har packat killarnas väska till i morgon och letat gympaskor i hela huset. Tänk om man hade så mycket pengar att man inte behövde leta skor....

Ett litet ord #4: tänk

Jag längtar så efter att få prata på riktigt med Emil och att få veta vad det är han berättar för mig. Därför fick mitt bidrag till ord 4 hos ett litet ord bli en LO om just Emil. När bilderna togs på hans tvåårsdag så berättade han livfullt och med stort engagemang för mig om vad han hittat i dammen. Tänk vad jag önskar att jag förstod.

11 augusti 2007

Min man är en apa


Bara så att ni vet! Lon är gjord efter en skiss som hobbyhuset hade till en tävling.

6 augusti 2007

Lite tyg

Förra veckan hittade jag lite tyg som blev över när Marika sydde min brudklänning, och konstigt nog ledde det till en text om min möhippa i stället för klänningen. Kanske längtar jag efter lite skoj och glitter och glamour? Det är så tråkigt att alltid hänga hemma på kvällarna. Jag vill på partaj!


5 augusti 2007

Medlem i Teamet Svensk Scrapbooking

Härmed meddelas att jag numera är stolt medlem i Svensk Scrapbookings designteam! Jätteglad blev jag att just jag fick chansen, trots att jag inte hållt på så länge med scrapbooking. Skojigt värre är det i alla fall. Nu ska jag scrappa!

Hi, hi jätteglad


Fick ett roligt besked i mailen nyss, om en ansökan jag gjort!

4 augusti 2007

Städa så det blir stökigt







De här bilderna tog jag för någon vecka sen, men konstigt nog så blir mitt scrapbord stökigare och stökigare för vare dag som går. Och det här är ju egentligen ett bord där man ska kunna sitta och äta, om det kommer folk alltså, i vardagsrummet. Bordet är enormt (vi har ätit 10 pers där), men ändå alltid fullt. Varenda gång det ska komma folk så panikstädar jag.
Pappkassar och plastlådor är då mina bästa vänner. Allt hamnar där i och sen skjutsas allt in i tvättstuga och i skrubben under trappen - sen snabbt igen med dörrarna innan något rasar ut.
Altt hamnar så klart huller om buller och jag letar ständigt efter grejor. Jag vill få råd att bygga en riktig scraphörna nu!
Den här veckan har kaoset svämmat över alla gränser, så vi har rensat böcker som galningar och lagt upp över 100 auktioner på tradera. susselulle är namnet där om nån vill köpa böcker, mycket deckare är det.
Jag har alltså mer plats i bokhyllorna nu, men fullt av pappkassar med böcker i hela tvättstugan. Suck! jag måste ju tvätta i morgon!
Igår tog jag tag i pyssel och scrapsakerna och började sortera. Slaktade locket på en låda och skar till den så att den går in i bokhyllan som har dörr. Mina papper står upp nu! Sorterade dekorationer till förbannelse. Kämpade i säkert sex timmar..... och... tor ni det är finare nu?
Nej, just det. Det är ännu mer kaos. jag orkade inte göra klart i natt och har inte haft tid idag. Så det är bara så mycket stökigare än när jag började.
Jag vill ju scrappa, inte städa. inte laga mat heller - och nu kommer pizzabudet (Janne) i hallen: Måste rusa dit innan Emil har ätit upp min med.